Elon Musk – prima mașină Tesla capabilă să funcționeze în mod complet autonom va fi gata până la Crăciun

29.08.2022
Elon Musk - prima mașină Tesla capabilă să funcționeze în mod complet autonom va fi gata până la Crăciun

Elon Musk promite că prima mașină Tesla care poate fi condusă în mod complet autonom va putea fi cumpărată înainte de finalul acestui an, părând să ignore promisiunea cum că toate mașinile Tesla vândute până acum cu această dotare la stadiul Beta vor putea fi actualizate prin software la versiunea oficială a tehnologiei.

Lansată în anul 2017, Tesla Model 3 a trecut deja prin multiple revizii hardware și software, ridicând îndoieli cu privire la capabilitățile mașinilor din seriile timpurii de a atinge în mod integral capabilități de condus autonom. Iar situația ar putea fi și mai rea pentru serii Tesla lansate și mai demult, precum model S.

Schimbând retorica, Elon Musk nu mai vorbește despre perfecționarea prin actualizări de firmware a dotării pe care actualii posesorii de autoturisme au plătit mii de dolari, ci doar promite că Tesla va începe să vândă mașini capabile să funcționeze în mod complet autonom, până la finalul acestui an. Desigur, totul ar putea fi o simplă neînțelegere, rezultată din exprimarea poate incompletă.

Într-un alt moment de sinceritate, celebrul antreprenor american pare să admită că un viitor complet electrificat nu este posibil în contextul actual: ”Fără petrol și gaze, civilizația așa cum o știm s-ar nărui”

La începutul acestei luni, directorul executiv al companiei Tesla informa că prețul pachetului Full Self-Driving va crește pentru a doua oară în acest an, atingând 15000 dolari pentru cumpărătorii din America de Nord. Creșterea de preț vine doar în completarea scumpirilor aplicate deja la achiziționarea de mașini Tesla, justificate prin înrăutățirea condițiilor economice (ex. inflație), respectiv scumpirea componentelor și a materiilor prime.

Cert este că, în ciuda promisiunilor făcute de Elon Musk, ieșirea de sub stadiul Beta a sistemului Full Self-Driving depinde și de alte variabile decât capabilitățile hardware și software, tehnologia făcând obiectul mai multor investigații și discuții pe tema implicațiilor de ordin legal, care ar putea întârzia încă mult și bine adoptarea la scară largă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult