Experiență de coșmar pentru clienții producătorului auto Polestar, chemați pentru doua oară cu mașina în service

30.10.2020
Experiență de coșmar pentru clienții producătorului auto Polestar, chemați pentru doua oară cu mașina în service

Polestar, brandul de vehicule electrice chinezesc lansat de proprietarul Volvo Car Group, tocmai a demarat ce-a de-a doua rechemare în masă pentru toate mașinile Polestar 2 livrate până acum clienților.

Creație a producătorului chinez cu același nume, Polestar 2 face parte din noul val de mașini electrice dezvoltate pentru a concura brandul Tesla. Însă dintr-un motiv pe care producătorul l-a elucidat prea târziu, mașinile ajunse deja la consumatori aveau tendința să „moară” subit, fără posibilitatea de a mai fi reanimate. Defectul care se poate manifesta în orice moment, inclusiv în mers, origina din computerul mașinii și ar fi de natură software.

Polestar 2, la rechemarea #2

De data acesta, problemele descoperite pară să fi mult mai grave, afectând diverse sisteme ale mașinii. În total, sunt rechemate toate cele 4600 mașini electrice Polestar 2, producătorul vizând remediere sistemului inverter folosit pentru încărcarea bancului de acumulatori de la prize domestice și unele stații de încărcare.

Polestar

Vestea bună pentru clienți este că înlocuirea componentelor hardware defecte din proiectare se poate face cu o singură vizită la centrul de service, timpul de lucru fiind relativ scurt. Producătorul auto precizează că mașinile comercializate în America de Nord și în Scoția nu sunt afectate.

Operațiunea de rechemare vizează însă și alte componente, cum ar fi sistemul High Voltage Coolant Heater (HVCH), responsabil cu încălzirea habitaclului și termoreglarea bateriei. Aparent, un număr de 3150 autoturisme din primele loturi fabricate au fost echipate cu componente defectuoase, care trebuie acum înlocuite.

În fine, cu ocazia rechemării vor fi aplicate și diverse actualizări firmware, distribuite oricum prin sistemul Over-The-Air (OTA) și pentru restul clienților care și-au conectat mașina la internet.

Lansat în anul 2017, brandul Polestar încearcă să recreeze imaginea de brand premium pe se segmentul mașini electrice de care se bucură și rivalul Tesla. În mod cert, noua generație de mașini Polestar 2 oferă un nivel foarte ridicat de performanță și confort, atunci când funcționează.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult