Honda a lansat o mini mașină electrică pentru copiii bolnavi din spitale (VIDEO)

30.12.2021
Honda a lansat o mini mașină electrică pentru copiii bolnavi din spitale (VIDEO)

Compania auto Honda a lansat o nouă inițiativă caritabilă, numită Project Courage, în cadrul căreia a dezvoltat o mini mașină electrică pentru copiii bolnavi din spitale.

Vehiculul, numit Shogo, le va permite micuților pacienți să se deplaseze, când e posibil, prin spitale, în loc să fie transportați cu scaune cu rotile.

Mini mașina a fost dezvoltată de o echipă de ingineri ai Honda în timpul lor liber. Vehiculul poate fi folosit de copii cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani și poate merge cu viteze cuprinse între 1,6 – 8 km/h.

Caracteristicile tehnice nu sunt ieșite în comun. Shogo are volan cu două padele (una pentru mers înainte și alta pentru înapoi) și un compartiment în partea din față în care pot fi transportate jucăriile pacientului. Pe suportul din spate pot fi montate diverse aparate sau perfuzii. Copiii sunt încurajați să își facă, din hârtie, propriile plăcuțe de înmatriculare.

Shogo îi ajută pe copii să treacă mai ușor peste perioadele dificile prin care trec atunci când sunt internați.

Proiectul arată și faptul că Honda este hotărâtă să se dedice mașinilor electrice. Compania vrea ca 40% din automobilele sub marcă proprie vândute în 2030 să fie electrice. Procentul ar urma să ajungă la 100% în 2040.

La cum merg lucrurile, însă, aceste ținte vor fi atinse de constructorul japonez probabil mult mai repede. Hyundai, de exemplu, a anunțat că închide divizia sa care dezvoltă motoare cu ardere internă.

Sursa: Input

Citește și Top 5: Cele mai așteptate mașini electrice din 2022

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult