Top 5: Cele mai așteptate mașini electrice din 2022

27.12.2021
Top 5: Cele mai așteptate mașini electrice din 2022

În acest moment este aproape clar faptul că mașinile electrice reprezintă viitorul transporturilor. Sunt mai prietenoase cu mediul înconjurător decât cele tradiționale, mai ușor de condus, mai fiabile și mai agile.

Deși avem deja parte de o ofertă bogată pe piața de mașini electrice – care include modele remarcabile precum Tesla Model S, Rivian R1T sau Lucid Air – există câteva vehicule impresionante care nu au intrat încă pe liniile de producție. Unul dintre acestea este pickup-ul Tesla Cybertruck.

Un alt model mult așteptat este SUV-ul Fisker Ocean, creat de familia de miliardari care vrea să detroneze Tesla lui Elon Musk.

Vă prezentăm top cinci mașini electrice care vor fi lansate în 2022:

5. Ford F-150 Lightning

Foto: Ford

Poate că în Europa sau în România acest model nu este foarte cunoscut, dar în America Ford F-150 este cel mai bine vândut pickup truck. Lansarea de anul viitor a unui model electric cu preț accesibil are potențialul de a accelera semnificativ adopția vehiculelor electrice în SUA, cea mai mare economie a lumii.

4. Kia EV6

Foto: Kia

Compania din Coreea de Sud produce deja unele dintre cele mai apreciate vehicule electrice ale momentului. Mulți dintre cei care au testat EV6 au spus că mașina este aproape perfectă. Modelul va ajunge la clienți anul viitor, cu o autonomie foarte bună, de peste 500 de km. Nu va fi, însă, un automobil cu preț accesibil. Cel mai ieftin model va costa 45.000 de dolari.

3. Fisker Ocean

Foto: Fisker Automotive

Acesta va fi unul dintre cele mai interesante SUV-uri electrice din 2022. O companie de ride-hailing a comandat deja câteva sute de unități. În Europa, Ocean va fi construit de gigantul canadian din industria componentelor auto Magna. Modelul are o autonomie de peste 400 de km, iar cea mai ieftină versiune va costa 37.500 de dolari.

Citește și: SUV-ul Fisker Ocean include un ecran rotativ pe consola centrală. VIDEO

2. Volkswagen ID.5

Foto: Volkswagen

Mulți cred că anul viitor Volkswagen va ajunge numărul unu pe piața mașinilor electrice, detronând Tesla. Compania germană a lansat deja câteva modele de mare succes, printre care ID.3 și ID.4. Anul viitor va debuta pe piață ID.5, un nou SUV-coupe care va fi disponibil inclusiv într-o versiune sport, GTX. Nu cunoaștem foarte multe detalii despre noul model. Știm, de exemplu, că șoferii vor beneficia de o autonomie de 100 km ținând mașina conectată la un încărcător rapid doar 7 minute.

1. Tesla Cybertruck

Foto: Tesla

Deși are un design neobișnuit, Tesla Cybertruck a atras foarte mult interes. În acest moment există precomenzi în valoare, atenție!, de 80 de miliarde de dolari pentru vehicul. Pickup-ul futurist ar trebui să ajungă la primii clienți anul viitor, după o serie de amânări. Chiar dacă este un model atât de așteptat, nu știm exact cum vor arăta versiunile care vor fi disponibile. Tesla a testat modele capabile să vireze cu toate roțile și chiar unul cu un mod „crab”, pe care l-am văzut prima dată la Hummer EV. Prețurile vor începe de la 40.000 de dolari pentru versiunea cu tracțiune doar pe spate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult