Imaginea cu improvizația folosită de un român pentru a-și încărca mașina electrică a devenit virală: România are urgent nevoie de infrastructură

04.02.2021
Imaginea cu improvizația folosită de un român pentru a-și încărca mașina electrică a devenit virală: România are urgent nevoie de infrastructură
Foto: Reddit

O imagine cu artificiul folosit de un român pentru a-și încărca automobilul electric a devenit populară într-o secțiune de pe Reddit dedicată mașinilor electrice. Postarea a generat peste 100 de comentarii.

Potrivit utilizatorului care a publicat imaginea, în aceasta apare un Opel Corsa-e, pe o stradă din Timișoara. În lipsa unei stații de încărcare în apropiere, proprietarul mașinii a tras un prelungitor de la clădirea de peste drum.

Romania badly needs charging infrastructure from r/electricvehicles

Un alt utilizator a întrebat de ce sunt atât de mulți cumpărători de vehicule electrice în România dacă infrastructura este slab dezvoltată? Un român i-a răspuns că în țara noastră subvențiile pentru cei care cumpără modele noi integral electrice sunt foarte mari, ajungând la 10.000 de euro.

Citește și: VIDEO: Descoperirea surprinzătoare făcută la o Tesla la care bateriile mai țineau doar 27 de km

În aceste condiții, înmatriculările au crescut în 2020 cu 89% comparativ cu anul anterior. Potrivit Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autovehicule (APIA), în 2020 au fost înmatriculate în România 2.846 de automobile pur electrice noi. În 2019 numărul acestora a fost de doar 1.506 unități.

De departe cele mai populare modele au fost cele din portofoliul Renault: Zoe, Twingo și Kangoo Z.E. Pe locul secund s-a situat marca Volkswagen, cu modelele e-Golf și e-Up!.

Sursa: r/electricvehicles

CITEȘTE ȘI:

Cea mai mare fabrică de motoare diesel din lume face trecerea spre motoare electrice

Un startup a dezvoltat baterii de mașini electrice care se încarcă în cinci minute

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult