Înmatriculările de automobile electrice au crescut spectaculos în România, anul trecut

20.01.2021
Înmatriculările de automobile electrice au crescut spectaculos în România, anul trecut
Foto: Dacia

Automobilele pur electrice câștigă teren în România: înmatriculările au crescut în 2020 cu 89% comparativ cu anul anterior.

Potrivit Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autovehicule (APIA), în 2020 au fost înmatriculate în România 2.846 de automobile pur electrice noi. În 2019 numărul acestora a fost de doar 1.506 unități.

Creșterea a fost susținută de subvenția de aproape 10.000 de euro oferită de guvern la achiziționarea unui autovehicul electric nou.

Citește și: Un startup a dezvoltat baterii de mașini electrice care se încarcă în cinci minute

De departe cele mai populare modele au fost cele din portofoliul Renault: Zoe, Twingo și Kangoo Z.E. Pe locul secund s-a situat marca Volkswagen, cu modelele e-Golf și e-Up!.

Din lista automobilelor electrice achiziționate de români în 2020 mai fac parte modele de la Skoda, Hyundai, Mercedes-Benz și Tesla.

Spectaculos a crescut (cu 158%), de asemenea, numărul de modele hibrid înmatriculate în România. Astfel, cele două categorii – electrice și plug-in hybrid – au ajuns la o cotă de piață combinată de 7,1% în 2020.

Cota de piață a automobilelor electrice va continua să crească în România după ce va fi disponibil pe plan local modelul Dacia Spring.

Sursa: Insideevs

CITEȘTE ȘI:

Dacia Spring, prima mașină electrică a brandului, a fost prezentată oficial! Cum arată și ce autonomie are

Cât cheltuiesc posesorii de mașini electrice pe întreținerea vehiculelor comparativ cu cei care au modele tradiționale

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult