Înmatriculările de automobile electrice au crescut spectaculos în România, anul trecut

Autor: Adrian Popa 20.01.2021
Înmatriculările de automobile electrice au crescut spectaculos în România, anul trecut
Foto: Dacia

Automobilele pur electrice câștigă teren în România: înmatriculările au crescut în 2020 cu 89% comparativ cu anul anterior.

Potrivit Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autovehicule (APIA), în 2020 au fost înmatriculate în România 2.846 de automobile pur electrice noi. În 2019 numărul acestora a fost de doar 1.506 unități.

Creșterea a fost susținută de subvenția de aproape 10.000 de euro oferită de guvern la achiziționarea unui autovehicul electric nou.

Citește și: Un startup a dezvoltat baterii de mașini electrice care se încarcă în cinci minute

De departe cele mai populare modele au fost cele din portofoliul Renault: Zoe, Twingo și Kangoo Z.E. Pe locul secund s-a situat marca Volkswagen, cu modelele e-Golf și e-Up!.

Din lista automobilelor electrice achiziționate de români în 2020 mai fac parte modele de la Skoda, Hyundai, Mercedes-Benz și Tesla.

Spectaculos a crescut (cu 158%), de asemenea, numărul de modele hibrid înmatriculate în România. Astfel, cele două categorii – electrice și plug-in hybrid – au ajuns la o cotă de piață combinată de 7,1% în 2020.

Cota de piață a automobilelor electrice va continua să crească în România după ce va fi disponibil pe plan local modelul Dacia Spring.

Sursa: Insideevs

CITEȘTE ȘI:

Dacia Spring, prima mașină electrică a brandului, a fost prezentată oficial! Cum arată și ce autonomie are

Cât cheltuiesc posesorii de mașini electrice pe întreținerea vehiculelor comparativ cu cei care au modele tradiționale