Innovatek DVD-990, un dispozitiv care le face pe toate

29.12.2006
Innovatek DVD-990, un dispozitiv care le face pe toate
Tunere şi extra

Tuner-ul radio

Unul dintre lucrurile chiar minunate ale tunerului radio integrat este numărul de posturi care pot fi memorate, respectiv 30. O altă funcţie interesantă este posibilitate de a auto memora posturile după o scanare completă a benzii. În rest se comportă ca un tuner radio normal. Are lungimile de bandă clasice, RDS-EON, MPX şi o recepţie mulţumitoare.

Tuner-ul TV

Tuner-ul TV este compatibil cu toate standardurile de sunet şi culoare, iar ca şi în cazul DVD player-ului, acesta recunoaşte sistemele NTSC, PAL, SECAM. La tuner-ul TV există unele probleme legate de recepţia semnalului. Daca ne aflăm în miscare, sunt şanse mari ca acesta să se întrerupă, dar dacă staţionăm semnalul devine mulţumitor. Ca şi în cazul DVD-ului pentru o vizionare mai bună putem ataşa un monitor extern.

Extra

Telecomanda

Innovatek DVD-990 este prevăzut şi cu o telecomandă intuitivă şi uşor de utilizat. Acesta se poate dovedi folositoare mai ales dacă avem conectat un extra monitor pentru scaunele din spate, iar pasagerii de acolo doresc să controleze ceea ce vad sau aud.

Ieşiri

Dispozitivul este prevăzut cu ieşire pentru subwoofer neamplificată, ieşire audio-video şi ieşire neamplificată pentru cele 2 canale stereo faţă, spate.

Intrări

DVD-990 este dotat cu intrare pentru orice alt dispozitiv prin mufele audio-video AUX. Putem conecta de altfel orice dispozitiv care are o ieşire video semnal complex (RCA) sau S-Video cu ajutorul unui adaptor. Tot la capitolul video AUX, putem conecta o cameră video de dimesiuni mici care să ne ajute la parcările cu spatele mai dificile.

Card reader

În partea superioară a panoului frontal există şi un card reader pentru formatul SD-MMC. Cu ajutorul unor adaptoate putem conecta oricare dintre modelele cu dimensiuni reduse, cum ar fi miniSD sau microSD.

Port USB

Tot în partea frontală, lângă card reader se află şi portul USB. Oficial producătorii au conceput acest port pentru a putea conecta orice tip de card de memorie cu ajutorul unui adaptor. Multe dintre MP3 player-ele portabile flash sunt recunoscute ca fiind carduri de memorie. Tot prin intermediul portului USB putem conecta orice tip de stick Flash.

Controler de sunet şi imagine

Dispozitivul este prevăzut cu control pentru egalizatorul de ton şi 3 opţiuni predefinite pop, rock, classic pentru sunet şi control pentru parte video: luminozitate, contrast şi temperatura de culoare.

Siguranţă

DVD-990 este prevăzut cu panou frontal detaşabil, pentru o siguranţă mai mare împotriva hoţilor şi bineînţeles acesta vine cu propriul etui pentru transport.

Putere

Sistemul audio-video este dotat cu un amplificator de 4X60 W care asigură o audiţie plăcută a filmelor sau melodiilor preferate.

Mai trebuie doar să mergem să îl cumpărăm

DVD-990 este un dispozitiv compact care oferă o rezolvare pentru tot ce înseamnă multimedia într-o maşină. Este dotat cu mai multe dispozitive integrate, care fac din acesta alegerea perfectă pentru un autovehicul modern. Din păcate un real semn de întrebare este faptul că nu am reuşit să identific site-ul oficial al producătorului, dar pot să va comunic intervalul de preţuri la care poate fi achiziţionat în Europa, respectiv 220-245€. Cu toate că situl produsului este de negăsit, eu recomand acest dispozitiv.

Tot mai comprimat

O privire de ansamblu

După achiziţionarea unei maşini noi prioritatea este sistemul audio. Consider că într-o maşină sistemul de sunet este esenţial, singura problemă este multitudinea ofertelor din acest domeniu. Spre exemplu am putea opta pentru un MP3 player cu o amplificare 5.1 sau pentru un DVD player care permite şi vizionarea de filme. Dar mult mai minunat ar fi să avem un dispozitiv care să le facă pe toate.

Ce ştie Innovatek DVD-990?

DVD-990 este un sistem complet care cuprinde mai multe dispozitive într-unul singur. Acesta este dotat cu MP3 player, tuner AM/FM/MPX cu RDS-EON şi 30 de posturi presetabile, tuner TV NTSC/PAL/SECAM cu control pentru luminozitate, contrast şi culoare, DVD player cu posibilitate de redare a fisierelor DivX codate MPEG4 cu extensie .mpg sau .avi, un port USB pentru conectarea altor dispozitive portabile cum ar fi MP3 player-ele sau un stick Flash şi în ultimul rând un card reader SD-MMC.

MP3 player-ul

Cum se întâmplă la mai toate dispozitivele similare şi acesta poate reda CD-urile audio normale pe lângă discurile cu MP3-uri, dar DVD-990 ştie şi unele lucruri în plus, unul dintre aceste lucruri fiind că poate reda MP3-uri direct de pe un dispozitiv portabil. Dacă nu dorim să umplem bordul maşini cu fire şi mufe pentru conexiunile auxiliare standard, putem conecta dispozitivul direct prin intermediul portului USB, iar DVD-990 îl va resunoaşte ca pe un disc extern exact cum se întâmplă şi la calculator.

Tot la fel de uşor poate reda melodii stocate pe un card SD-MMC. Sunt totuşi şi excepţii la capitolul player-e portabile ce pot fi conectate, existând modele care au nevoie de un software dedicat pentru a fi recunoscute. Acestea s-ar putea să nu fie recunoscute de dispozitivul nostru. Nu trebuie totuşi să va faceţi griji, DVD-990 fiind dotat cu o intrare auxiliară audio şi video, player-ul nostru preferat putând fi astfel conectat.

DVD player-ul

Cum am menţionat şi mai devreme, Innovatek DVD-990 poate reda discuri DVD de tip +R sau –R, DVD-R şi DVD-RW. Acesta suportă şi discurile de tip VCD dar şi filme în format DivX. Singura menţiune este: la formatul DivX sunt suportate doar filmele codate MPEG4 cu terminaţiile .mpg sau .avi. Filmele redate pot să fie codate cu oricare dintre standardele de culoare şi sunet NTSC, PAL, SECAM. Pentru vizionarea propriu-zisă a filmelor putem folosi ecranul propriu al dispozitivului.

Cu toate că dimensiunile fizice ale acestiua lasă totuşi de dorit, având doar 3.5”, rezoluţia este foarte bună: 640 x 480 pixeli. Dar acest lucru nu este o problemă, deoarece putem conecta un monitor extern, DVD-990 fiind dotat cu ieşire audio-video.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News