Inteligență artificială: Un lucru bizar s-a întâmplat cu o flotă de mașini autonome, fără șofer la bord

01.07.2022
Inteligență artificială: Un lucru bizar s-a întâmplat cu o flotă de mașini autonome, fără șofer la bord
Foto: Taylor Ogan / Twitter

Un grup de mașini autonome s-a comportat ciudat recent în San Francisco. Automobilele s-au strâns într-o intersecție din oraș, au parcat și au blocat traficul pentru mai multe ore. Vehiculele nu ar fi trebuit să facă acest lucru.

Compania care deține mașinile, Cruise, spune că nu este vorba despre un nou semn care arată că inteligența artificială capătă conștiință, ci despre o eroare software.

Angajați ai formei au fost chemați să mute mașinile, iar o parte din ele au fost îndepărtate din intersecție prin control de la distanță.

Din imaginile publicate pe internet se vede că în incident au fost implicate cel puțin opt mașini ale companiei deținute de gigantul auto General Motors.

Întâmplarea s-a produs la câteva luni după ce compania Cruise a început să le ofere clienților din oraș curse în mașini autonome și la doar câteva zile după ce a început să ceară bani pentru acestea.

Citește și: Mașinile BMW vor rula din 2023 Android Automotive nativ, fără un smartphone

Deocamdată, mașinile au permisiunea să se deplaseze doar noaptea, între orele 22:00 – 06:00, când străzile sunt mai libere. La bordul acestora nu se află un șofer, așa că pasagerii sunt singuri în ele.

Nu știm dacă în mașinile care au blocat intersecția se aflau sau nu oameni. Un purtător de cuvânt al Cruise, Drew Pusateri, a susținut că „niciun pasager nu a fost afectat” de incident și apoi și-a cerut scuze pentru situație.

Este posibil ca firma să primească o amendă pentru încălcarea regulilor rutiere.

Recent un alt vehicul autonom al Cruise s-a comportat ciudat. O mașină autonomă a fugit după ce a fost oprită de poliție.

Sursa: Digital Trends

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult