Joe Biden înlocuiește toată flota de vehicule federale cu modele electrice

26.01.2021
Joe Biden înlocuiește toată flota de vehicule federale cu modele electrice
Noul Ford Mustang Mach-E (Foto: Shutterstock)

Președintele american Joe Biden a anunțat că va înlocui toată flota de vehicule federale cu modele electrice, urmând exemplul guvernului din Noua Zeelandă, care a anunțat o măsură similară.

Măsura este una importantă. Autoritățile federale americane au în serviciu aproximativ 650.000 de vehicule. Dintre acestea 245.000 sunt civile, 173.000 militare și 225.000 sunt în serviciul poștei.

Mașinile electrice care vor fi achiziționate de guvernul american vor fi „made in SUA”. Aceasta este o veste bună pentru producătorii americani de vehicule electrice, precum Tesla, GM sau Ford, care se confruntă cu o competiție tot mai puternică venită din Europa (Volkswagen, Renault, BMW) și China (Nio, Xpeng).

Citește și: Nu-i chiar un Cybertruck, dar e accesibil. Cel mai ieftin pickup electric costă 4.000 de dolari și poate fi comandat pe internet

Pe termen lung, beneficiile măsurii sunt importante. Vehiculele electrice sunt mai ieftin de întreținut, iar poluarea scade.

Administrația Biden urmează să anunțe o strategie prin care va încuraja și cetățenii să achiziționeze mai multe vehicule electrice. Secretarul Transporturilor, Pete Buttigieg, a declarat că vrea să pună „milioane” de vehicule electrice pe drumurile din SUA.

În decembrie, Noua Zeelandă a anunțat că aproape toate instituțiile statului sunt obligate să achiziționeze în viitor vehicule electrice, iar toate clădirile publice vor trebui să ajungă la un „standard verde”.

Sursa: Electrek

CITEȘTE ȘI:

Mesajul ascuns de Joe Biden în codul site-ului relansat al Casei Albe

Tesla și rachetele nu mai sunt prioritățile. Afacerea pe care se concentrează acum antreprenorul Elon Musk

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult