Nu-i chiar un Cybertruck, dar e accesibil. Cel mai ieftin pickup electric costă 4.000 de dolari și poate fi comandat pe internet

26.01.2021
Nu-i chiar un Cybertruck, dar e accesibil. Cel mai ieftin pickup electric costă 4.000 de dolari și poate fi comandat pe internet
Foto: Alibaba

Pe Alibaba poate fi comandată cea mai ieftină mașină electrică din lume, dar și un pickup electric care costă doar 4.000 de dolari.

Deși este mic, vehiculul, care are o greutate de 670 kg, nu este o jucărie. Poate transporta o încărcătură maximă de 500 de kg în partea din spate și a fost gândit pentru a fi operat în zone off-road.

În cabină, șoferul are parte de un oarecare confort. Vehiculul poate fi dotat cu aer condiționat, radio și scaune ajustabile. În partea din față există un mic portbagaj cu capacitate de 64 de litri.

Citește și: Cea mai ieftină mașină electrică din lume costă 930 de dolari

Modelul standard costă echivalentul a 3.950 de dolari. Cea mai scumpă versiune – cu patru scaune, AC, servodirecție și roți mai mari – are prețul de 4.880 de dolari. La acești bani se adaugă livrarea, care poate ajunge la 1.500 de dolari, în funcție de țara din care vehiculul este comandat.

Viteza maximă pe care o poate atinge pickup-ul este de 40 km/h. Motorul de 4 kW a fost gândit pentru cuplu mare, nu forță. Mașina are tracțiune pe spate.

Autonomia maximă este de 120 km. Vehiculul folosește cinci baterii clasice, cu plumb și acid. Încărcarea completă, de la zero, durează 8-10 ore.

Modelul a fost gândit pentru a fi folosit la ferme sau pe șantiere, acolo unde viteza nu este foarte importantă.

Surse: Electrek, Alibaba

CITEȘTE ȘI:

Ce poți face cu cele mai ieftine mașini electrice vândute online în România. Se încarcă la priză și pot fi folosite iarna

Prima mașină electrică produsă în serie în Rusia costă mai puțin de 5.500 de euro

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult