Locul în care Tesla a decis să deschidă prima stație Supercharger din București

21.04.2021
Locul în care Tesla a decis să deschidă prima stație Supercharger din București
Foto: Pixabay

Tesla, cel mai mare producător mondial de automobile electrice, a deschis a doua stație de încărcare Supercharger din România.

Aceasta este situată în București și poate furniza electricitate pentru șase mașini în același timp.

Prima stație care a fost dată în folosință în țara noastră de Tesla este cea din Timișoara, disponibilă la adresa Bulevardul Revoluției 1989, Nr. 2A.

Tesla a decis să monteze noua stație în parcarea mall-ului Promenada (Calea Floreasca 246B).

Următoarele două orașe în care vor fi instalate puncte Supercharger sunt Pitești și Sibiu, potrivit site-ului companiei.

Automobilele pur electrice câștigă teren în România: înmatriculările au crescut în 2020 cu 89% comparativ cu anul anterior. Potrivit Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autovehicule (APIA), în 2020 au fost înregistrate pentru a putea circula în România 2.846 de automobile pur electrice noi. În 2019 numărul acestora a fost de doar 1.506 unități.

De departe cele mai populare modele au fost cele din portofoliul Renault: Zoe, Twingo și Kangoo Z.E.

Sursa: Tesla

CITEȘTE ȘI:

Imaginea cu improvizația folosită de un român pentru a-și încărca mașina electrică a devenit virală: România are urgent nevoie de infrastructură

Un gigant IT, prezent și în România, va avea flotă auto electrică până în 2024

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult