Lucid Air, prima mașină care se încarcă în 20 de minute oferind 480 km de autonomie, ar putea fi lansată anul viitor

20.08.2020
Lucid Air, prima mașină care se încarcă în 20 de minute oferind 480 km de autonomie, ar putea fi lansată anul viitor

Producătorul american Lucid Motors a anunțat că următorul model sedan all-electric, Lucid Air, va fi ”vehiculul electric cu cea mai rapidă viteză de încărcare oferită vreodată”.

Pregătită pentru lansare în cursul anului 2021, noua mașină cu propulsie electrică va putea fi încărcată la viteze de până la 32 kilometri pe minut, cumulând 480 km de autonomie în 20 de minute.

Lucid Air, alternativă pentru mașinile Tesla

Viteza de încărcare ultra-rapidă va fi obținută prin folosirea unui sistem de încărcare capabil să livreze puteri de până la 300 kW, direct spre bancul de acumulatori alimentat la curent continuu folosind o tensiune de 900 de volți. Spre comparație, cea mai recentă implementare Tesla V3 Supercharger poate livra maxim 250kW putere de încărcare, corespunzător unui ritm de până 24 kilometri pe minut.

Pentru dezvoltarea noii rețele de stații pentru încărcare rapidă, Lucid face echipă cu Electrify America, o filială a Volkswagen. Noile stații de încărcare vor folosi adaptoare standard, putând fi accesate și de posesorii altor modele de mașini electrice decât cele noul lansate de producătorul Lucid Motors. În total, aproximativ 2000 de stații de încărcare publice ale Electrify America vor suporta noua viteză de încărcare. Din păcate, producătorul auto nu are planuri pentru expansiune și în alte regiuni ale lumii, deocamdată.

Încărcat la capacitate maximă, noul sedan de lux Lucid Air va oferi până la 830 km de autonomie, respectiv cu 28% mai mult decât următorul rival – Tesla Model S Long Range Plus.

În afară de costul inițial de achiziție, unu neajuns major pentru care mașinile electrice sunt evitate de cumpărători este timpul de încărcare măsurat în zeci de minute sau ore, comparat cu doar câteva minute, cât durează umplerea rezervorului unei mașini pe benzină sau motorină.

Promovând timpul de încărcare ultra-rapid (pentru un vehicul electric), producătorul Lucid Motors speră să atragă pe câți mai mulți dintre clienții rivalului Tesla. Tot pe lista de avantaje intră și funcționalitatea revers-charge, mașinile Lucid Air putând alimenta și alte dispozitive folosind acumulatorul propriu, cum ar fi rulota de camping, sau chiar întreaga locuință.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult