Mașinile Ford vor putea scana panourile publicitare, afișând reclame și la interior

12.05.2021
Mașinile Ford vor putea scana panourile publicitare, afișând reclame și la interior
foto: Ford

Probabil că e doar o chestiune de timp până ce tehnologia dezvoltată pentru recunoașterea semnelor de circulație va fi folosită și în alte scopuri care nu țin neapărat de siguranța în trafic.

Autoturismele moderne pot de ceva timp să „citească” semnele de circulație, afișând limita de viteză în panoul de instrumente. Opțional, mașinile pot chiar să ajusteze în mod automat viteza de deplasare la limita stabilită pe segmentul de drum, ajutându-te să eviți amenzile pentru viteză.

Totuși, în afara semnelor de circulație și limite de viteză, drumurile publice mai sunt împânzite și cu alte „decoruri” pe care în mod instinctiv am învățat să le ignorăm. Panourile publicitare de pe marginea drumului sunt pe cât de inestetice, pe atât de ineficiente în transmiterea mesajului dorit, asta, dacă nu cumva cineva găsește o modalitate de a scoate mesajul respectiv cât mai mult în fața publicului țintă.

Putem doar presupune că Ford nu va oferi acest ”serviciu” în mod benevol, producătorul auto urmând să încaseze o cotă parte din veniturile companiilor de publicitate, la schimb pentru afișările generate.

Concret, sistemul funcționează prin scanarea panourilor publicitare, interpretând informațiile de pe acestea pentru duplica reclama respectivă pe afișajul vehiculului. Sună invaziv și chiar este, mai ales după ce iei în considerare faptul că ai plătit deja destui bani pentru autoturismul tău Ford, dotat cu un medianav performant.

Deocamdată, planul se află doar la stadiul unui brevet de invenție, Ford putând abandona cu totul ideea, dacă ”costul” de imagine pentru companie este prea mare. Pe de altă parte, strategia este folosită cu destul succes de unii producători smartphone, care nu se sfiesc să afișeze reclame în meniurile dispozitivelor cu Android.

Brevetul înaintat de Ford spune că tehnologia ar putea afișa produsele sau serviciile unui agent de publicitate, indicațiile către magazin sau numărul de telefon al restaurantului de pe marginea drumului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult