Mașinile Tesla vor primi internet prin sateliții Starlink

29.08.2022
Mașinile Tesla vor primi internet prin sateliții Starlink

SpaceX a identificat o necesitate pe care umanitatea o va avea în viitorul foarte apropiat: conexiuni la internet de oriunde, chiar și în locuri fără autonomie. Astfel, Starlink, rețeaua sa de sateliți pentru internet de mare viteză, ar putea deveni foarte importantă în următorii câțiva ani. După ce a anunțat un parteneriat cu T-Mobile, pentru a asigura semnal la telefon chiar și fără stâlpi de semnal, direct prin conectarea la „antene” 5G din satelit, Elon Musk, CEO-ul SpaceX, a confirmat și faptul că mașinile Tesla vor putea să se conecteze la internetul Starlink.

Proprietarii de Tesla vor avea internet în mașină chiar și în zonele fără semnal de telefon

Anunțul oficial în care companiile SpaceX și T-Mobile și-au anunțat parteneriatul menționa doar faptul că smartphone-urile de pe rețeaua T-Mobile vor primi semnal 5G prin Starlink V2 chiar și atunci când sunt în afara razei de acoperire a antenelor terestre. Astfel, pe vârf de munte sau în zone rurale, vei putea în continuare să primești apeluri sau să trimiți mesaje, chiar dacă, probabil că semnalul de internet ar fi totuși slab în condițiile respective.

Întrebat despre Starlink V2 pe Twitter, CEO-ul Tesla și SpaceX a confirmat faptul că și mașinile Tesla echipate cu „premium connectivity”, pachetul de opțiuni cu plată lunară care oferă acces la internet în mașini, vor beneficia de aceeași funcționalitate. Serviciul va deveni disponibil abia de anul viitor, însă va ajuta cu siguranță în multe situații critice. De exemplu, fără semnal la internet, mașinile Tesla nu ar putea să creeze rapid rute către cea mai apropiată stație de încărcare.

Starlink a primit recent și o reducere de preț în multe țări din lume, inclusiv în România. Serviciul costă acum mai puțin de jumătate față de cât costa inițial, când s-a lansat și chiar și costul echipamentului a fost semnificativ redus.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult