Michelin a lansat două anvelope pentru mașini electrice. De ce sunt necesare cauciucuri dedicate?

18.05.2021
Michelin a lansat două anvelope pentru mașini electrice. De ce sunt necesare cauciucuri dedicate?
Foto: Michelin

Michelin, unul dintre cei mai mari producători mondiali de anvelope, a lansat două modele pentru automobile electrice. Aceste vehicule pot folosi și cauciucuri tradiționale, dar le pot afecta performanțele, uneori chiar semnificativ.

Vehiculele electrice au nevoie de cauciucuri dedicate din mai multe motive.

De ce e nevoie de anvelope dedicate pentru mașini electrice

Automobilele electrice sunt mai grele și au un cuplu mai mare decât cele obișnuite. Mai mult, anvelopele pentru mașini electrice au în interior un strat de spumă pentru a absorbi zgomotul scos atunci când rulează. În cazul mașinilor cu motoare cu ardere internă, zgomotul este mascat de motor, dar vehiculele pe baterii sunt silențioase.

Anvelopă Continental pentru vehicule electrice

Diferă și modelul suprafeței de rulare, pentru ca anvelopele să preia mai bine cuplul puternic al acestor mașini. În cazul motoarelor electrice, puterea ajunge aproape instant la roți.

Totodată, anevelopele pentru automobile electrice sunt de obicei mai înguste și mai înalte, pentru a reduce rezistența la înaintare. Acest lucru este necesar pentru ca vehiculele să atingă o autonomie mai mare. Tot din acest motiv producătorii trebuie să conceapă cu mare grijă și jantele.

Anvelopele Michelin promit autonomie mai mare

Unul dintre modelele lansate de Michelin se numește e.PRIMACY. Anvelopa poate fi folosită pe toate tipurile de mașini, dar pe modelele electrice oferă o autonomie cu aproximativ 7% mai mare. Asta înseamnă 30 km pentru un vehicul cu rază de acțiune de 400 km.

Celălalt model, Pilot Sport EV, a fost conceput, cum sugerează numele, pentru vehicule electrice sport. Anvelopa se uzează greu, oferă rezistență redusă la înaintare și crește autonomia vehiculelor cu până la 60 km.

Vânzarea modelului e.PRIMACY se va concentra pe piața europeană, iar Pilot Sport EV va fi oferit inclusiv în America de Nord.

Sursa: TNW

CITEȘTE ȘI:

Video Go4it: DryCycle, „mașina-bicicletă”, costă cât o Toyota Corolla nouă

De ce nu e bine să folosești căștile audio când ești la volan. Test practic

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult