Mitsubishi i-Miev, o maşină electrică nu foarte accesibilă

08.06.2009
Mitsubishi i-Miev, o maşină electrică nu foarte accesibilă

Unii spun că viitorul aparţine maşinilor electrice şi cum resursele naturale de petrol se împuţinează de la an la an, probabil că au dreptate. Din păcate, intrarea pe piaţă a un unor astfel de autovehicule se lasă aşteptată. Din cele câteva modele lansate prin prin diferite colţuri ale lumii, niciunul n-a reuşit să convingă publicul să-l adopte în masă. Cea mai mare popularite o are hibridul Prius de la Toyota ce poate fi văzut şi pe şoselele noastre, însă el nu te scuteşte de vizitele la benzinărie. Mitsubishi i-Miev nu este un nume necunoscut celor care urmăresc industria auto, însă noutatea este dată de anunţul oficial al companiei producătoare legate de viitorul maşinuţei electrice.

Mitsubishi i-Miev intră în producţia de serie în Japonia

Cu ajutorul bateriilor Li-ion şi a unui motor electric de 47 kW, i-Miev va oferi o autonomie de 160 km. În loc să treci pe la o pompă de benzină pentru realimentare, cu maşinuţa electrică va trebui să te opreşti timp de 30 de minute la o staţie specială de încărcare rapidă. Dacă alegi s-o „alimentezi” de la o priză obişnuită cu 220 V, timpul de încărcare a bateriilor creşte la 7 ore. Deşi este o compactă din clasa mică, Mitsubishi i-Miev poate acomoda confortabil patru persoane şi este dotată cu aer condiţionat. Pentru iluminarea exterioară sunt folosite LED-uri, soluţia optimă pentru consum redus de curent la ora actuală.

Mitsubishi i-Miev se alimentează de la priză

Cu un aspect destul de drăguţ şi specificaţii mai mult decât atractive pentru cei care fac naveta zilnic pe distanţe scurte, i-Miev trebuia să aibă o problemă sau chiar mai multe. În primul rând autovehiculul costă aproximativ 45.000 $, o sumă în schimbul căreia poţi oricând să-ţi achiziţionezi o maşină sport decentă. În al doilea rând, Mitsubishi va construi iniţial doar 1400 de unităţi care vor putea fi cumpărate anul acesta doar de companii şi instituţii guvernamentale din Japonia. Vânzările pentru persoane fizice vor începe din aprilie 2010. Partea bună este că guvernul nipon va oferi o subvenţie de 14.300 $ pentru fiecare i-Miev, însă vânzările internaţionale încă sunt incerte momentan. Se presupune că producţia de serie va duce la scăderea în timp a preţului maşinii, însă tot nu avem parte de o soluţie acceptabilă pentru cetăţeanul de rând. Pentru mai multe detalii şi poze accesaţi link-ul de la sursă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News