Motivele pentru care Elon Musk nu reușește să atragă angajați la fabrica Tesla din Germania

10.12.2020
Motivele pentru care Elon Musk nu reușește să atragă angajați la fabrica Tesla din Germania
Foto: Profimedia Images

În ciuda eforturilor de a promova Tesla ca pe un angajator atractiv, Elon Musk nu reușește să angajeze rapid suficiente persoane la noua fabrică din Germania a companiei.

Fabrica va fi deschisă în vara anului 2021. Tesla vrea să angajeze rapid 7.000 de oameni, deoarece primele mașini trebuie să iasă de pe liniile de producție în iulie. Până la sfârșitul anului 2022 sunt necesari încă 5.000 de angajați. Compania are nevoie urgent și de 100 de ingineri.

Totuși, cu opt luni înainte de deschiderea fabricii din Gruenheide, Tesla angajase doar 2.000 de oameni.

Elon Musk știe de această mare problemă și s-a implicat personal. A susținut chiar el interviuri de angajare și a pornit într-o campanie de PR, în cadrul căreia a semnat autografe și a pozat pentru selfie-uri.

Citește și:Elon Musk se mută într-un alt stat. Motivul controversat și destinația aleasă de miliardar

Germanii se tem, însă, de mediul de lucru din cadrul companiei. Potrivit unor zvonuri, la Tesla oamenii sunt concediați rapid, fără a afla mereu motivele, iar managerii sunt duri. Mai mult, Elon Musk supervizează deseori personal și fizic producția din fabrici.

Șeful Tesla nu suportă să fie contrazis

Nu ajută nici ce spun cei care au fost deja angajați la Gruenheide. Potrivit unora, mediul de lucru este „rece”, organizarea confuză, iar haosul domină multe departamente. Astfel, moralul oamenilor este scăzut.

Fabrica Tesla din Gruenheide (Foto: Profimedia Images)

Deși nu are suficienți oameni, Musk ar fi concediat deja manageri în Germania. Alții au plecat de bunăvoie. Evan Horetsky, cel care superviza construcția fabricii, a trebuit să plece deoarece l-a contrazis pe Musk într-o întâlnire, ceva ce nu este permis la Tesla.

Musk are și alte probleme cu fabrica. Autoritățile au oprit temporar construcția deoarece în zonă hibernează șerpi și șopârle.

Sursa: Automotive News Europe

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult