Elon Musk se mută într-un alt stat. Motivul controversat și destinația aleasă de miliardar

07.12.2020
Elon Musk se mută într-un alt stat. Motivul controversat și destinația aleasă de miliardar
Foto: Profimedia Images

Elon Musk, antreprenorul miliardar care conduce companiile Tesla și SpaceX, le-a spus unor prieteni că intenționează să se mute într-un alt stat.

Destinația aleasă este Texas, un stat care nu percepe impozit pe venit, pe când în California acesta este cel mai mare din SUA. Acțiunile Tesla au crescut cu aproximativ 780% în ultimul an, iar Musk a primit bonusuri și recompense în valoare de aproximativ 20 de miliarde de dolari înainte de plata taxelor. Miliardarul a ajuns, în 2020, al doilea cel mai bogat om din lume și îl mai are în față doar pe Jeff Bezos, șeful Amazon.

Impozitul pe venit nu este singura nemulțumire pe care o are Elon Musk legată de California. În 2020, antreprenorul și-a scos casele la vânzare după o dispută cu autoritățile pe marginea restricțiilor impuse în pandemie. Șeful Tesla a deschis fabrica din Fremont chiar dacă acest lucru era interzis.

Citește și: ANALIZĂ: Potrivit lui Elon Musk, șeful Tesla, acest metal este „noul aur”

Musk petrece deja destul de mult timp în Texas, acolo unde companiile lui au operațiuni importante. În Boca Chica se găsește o fabrică a Space X, iar în capitala Austin au afaceri Tesla și startup-ul Boring Company, care sapă tunele auto pe sub orașe.

În timpul pandemiei, mai multe nume importante din tehnologie au părăsit California. Chiar compania care a pus bazele Silicon Valley, nucleul tehnologic al SUA, se pregătește să părăsească statul însorit. HP își va muta cartierul general tot în Texas, potrivit CNN.

Totodată, Joe Rogan, un realizator cunoscut de podcast-uri, s-a mutat anul acesta în Texas.

Sursa: CNBC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult