Cum arată NIO ET7 EV, noua mașină creată de rivalul Tesla

11.01.2021
Cum arată NIO ET7 EV, noua mașină creată de rivalul Tesla

Creație a unui producător din China recent apărut, NIO ET7 EV ar putea fi disponibilă și cumpărătorilor europeni, în viitorul apropiat.

Prezentarea noului sedan electric vine la scurt timp după ce producătorul chinez și-a anunțat extinderea în piața europeană, nu mai târziu de prima jumătate a anului viitor.

NIO producea deja trei SUV-uri. Cele trei vehicule  ES8, ES6 și EC6 – folosesc baterii care pot fi înlocuite în stații dedicate în doar trei minute, respectiv încărcate la stații convenționale pentru mașini electrice.

Noul model ET7 EV este disponibil în variantă cu acumulator de 70 kWh și 100 kWh, oferind autonomie de 500 Km și 700 Km. Trenul de rulare este cu tracțiune integrală și două motoare electrice. Optimizat pentru eficiența consumului de energie, motorul instalat la partea din față folosește rotor cu magneți permanenți. Tracțiunea spate este asigurată cu un motor de tip inductiv, optimizat pentru maximizarea performanțelor la accelerație. Folosite simultan, cele două motoare oferă cuplu de 850 Nm și permit un timp de accelerație 0-100Km/h de 3.9 secunde.

Cu design exterior ce amintește de rivalul Tesla P100, NIO ET7 EV preia ideea plafonului din sticlă debutat de producătorul american, dar vine cu propriul panoul de bord și interfață HUD, redată pe un ecran central de 12.8 inch + panou de instrumente de forma unui ecran de 10.2 inch.

Mașina dispune de un sistem audio cu 23 de difuzoare, scaune ventilate pentru șofer și pasagerii din spate. NIO ET7 dispune de un sistem sofisticat de acces, având ca element central portierele cu mânere retractabile, care se extind automat atunci când apropii mâna. În plus față de rivalul Tesla, ușile se pot deschide ușor pentru a facilita accesul în mașină, respectiv închide la încuierea mașinii.

Prețul lui NIO ET7 EV pornește de la 58,375 dolari în echiparea de bază și poate atinge 81,230 dolari, în funcție de dotările opționale alese. La fel ca rivalul Tesla, producătorul chinez oferă și funcție avansată pentru condus autonom, însă promovată ca un serviciu pe bază de abonament ce poate fi activat la tariful de 105 dolari/lună.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult