Nu-i chiar Tesla Cybertruck, dar cel mai ieftin pick-up electric cu cabină dublă costă sub 3.000 de dolari

14.06.2023
Nu-i chiar Tesla Cybertruck, dar cel mai ieftin pick-up electric cu cabină dublă costă sub 3.000 de dolari

Xian Mangia este cel mai ieftin pick-up electric cu cabină dublă din lume. Mașina poate fi comandată de pe Alibaba la prețul de 2.920 de dolari.

Vehiculul cântărește, în funcție de dotări, între 680 și 785 de kilograme și are dimensiunile 375 x 145 x 160 cm. Xian Mangia este un mini-pick-up care în varianta de bază nu are aer condiționat sau încălzire. Adăugarea acestor opțiuni costă 320 de dolari.

Mai pot fi adăugate o baterie mai mare, un acoperiș solar, dar și un motor termic care extinde autonomia. Acesta din urmă consumă doar trei litri de benzină la suta de kilometri. Cu toate aceste caracteristici adăugate, prețul unei unități ajunge la 5.000 de dolari.

Citește și: Cu cât scade, de fapt, autonomia unui pick-up electric încărcat la capacitate maximă

Mangia poate atinge o viteză de 55 km/h și are un cuplu maxim de 100 Nm. Autonomia maximă este, cu bateria standard, de 80 de km.

Xian Mangia

În cabina mașinii încap patru persoane. În multe state, însă, un astfel de vehicul nu poate circula pe drumurile publice. Xian Mangia nu are airbag-uri și nici centuri de siguranță cu prindere în trei puncte.

Vehiculul poate fi, însă, util pe proprietăți private, precum fermele, podgoriile sau parcurile solare.

Sursa: Alibaba

Citește și: Apar primele automobile electrice cu baterii Sodiu-Ion. De ce sunt speciale aceste modele

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult