O companie a lansat un tractor electric de 70 CP, 60 kWh. Prețul vehiculului

05.08.2021
O companie a lansat un tractor electric de 70 CP, 60 kWh. Prețul vehiculului

Compania Soletrac a lansat oficial un nou tractor electric, modelul e70N, care este deja disponibil pentru comenzi.

Vehiculul, care este 4 x 4, are motoare care dezvoltă 70 CP (echivalent Diesel) și pachet de baterii de 60 kWh. Producătorul susține că o încărcare completă asigură o autonomie de până la 8 ore.

Pentru 18.000 de dolari în plus, clienții pot cumpăra o versiune la care pachetul de baterii poate fi schimbat rapid cu unul gata încărcat. O tehnologie similară folosește producătorul chinez de automobile electrice Nio.

Încărcarea de la 0 la 100% a bateriilor durează până la 10 ore. Tractorul poate atinge o viteză maximă de 40 km/h.

Primele trei vehicule au fost deja livrate către fermieri din nordul statului american California, ca parte a unui program guvernamental.

Compania a livrat un alt model – Compact Electric Tractor (CET) – organizației All At Once din Hawaii.

Soletrac e70N costă, în versiunea de bază, 75.000 de dolari. Livrările către clienți vor începe în primăvara anului viitor.

Nu doar în agricultură se face trecerea spre vehicule electrice. În construcții se întâmplă același lucru. Compania germană Wacker Neuson a lansat mai multe modele de vehicule nepoluante, printre care un miniexcavator integral electric.

Foto: Soletrac

CITEȘTE ȘI:

Top 10: Automobilele electrice cu cele mai mari vânzări, pe piața europeană, în 2021

Un oraș european instalează încărcătoare „invizibile” pentru mașini electrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult