O mașină autonomă s-a blocat în ciment proaspăt turnat

17.08.2023
O mașină autonomă s-a blocat în ciment proaspăt turnat
foto: X/Twitter, @Name_Is_Nobody

San Francisco este unul dintre puținele orașe din lume unde mașini complet autonome, fără șofer, oferă deja servicii de transport în stil ride sharing. În ultimele câteva luni de când aceste mașini operează pe străzi, acestea au cauzat destul de multe probleme în trafic, întrucât a dus și la proteste din partea cetățenilor. Problemele nu par să dispară însă, ci sunt descoperite noi probleme cu acest tip de mașini. Cel mai recent, o mașină Cruise, s-a blocat în ciment proaspăt turnat.

Mașinile autonome crează din ce în ce mai multe probleme în trafic

În ciuda marcajelor care avertizau ciment proaspăt turnat, o mașnă Cruise a condus direct prin acea porțiune de drum. Mașina s-a blocat acolo și a fost nevoie de o echipă de intervenție a companiei pentru a scoate vehiculul de acolo. Din fericire, nu au existat victime, iar mașina era oricum goală, fără clienți la bord, deci nu au fost produse decât pagube materiale.

În ciuda semnelor, evidente, mașina nu le-a putut recunoaște, iar în lipsa unor conuri care să blocheze accesul către zona de ciment umed, aceasta a considerat că drumul este funcțional. Un localnic din San Francisco, care a fost martor la acest eveniment a declarat pentru SFGate părerea despre mașinile autonome de pe străzi:

„Pot să îmi imagine cinci scenarii diferite în care lucruri rele se pot întâmpla și acesta este unul dintre ele. Crede că este drum bun unde nu este, penru că nu are un creier și nu poate să își dea seama că acolo este ciment turnat recent.”

Acesta nici măcar nu este primul incident în mai puțin de o săptămână. În urmă cu doar câteva zile, mai multe mașini Cruise au blocat o arteră a orașului San Francisco, din lipsă de semnal de rețea. În acea perioadă avea loc un festival de muzică, iar aglomerația de persoane a dus la supraîncărcarea rețelei de telefonie, necesară pentru operarea curselor Cruise. Mai mult de 10 mașini autonome s-au oprit în stradă cu luminile de avarie pornite, așteptând revenirea semnalului.

„Un festival mare a dus la probleme cu lățimea de bandă wireless care a dus la conectivitate întârziată a vehiculelor noastre. Investigăm activ și lucrăm la soluții pentru a preveni astfel de întâmplări în viitor. Ne cerem scuze de la persoanele afectate.”, au declarat la acel moment reprezentanții Cruise.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult