Pedala de accelerație de pe o Tesla Model 3 s-a rupt. Este construită dintr-un tip de plastic

24.07.2023
Pedala de accelerație de pe o Tesla Model 3 s-a rupt. Este construită dintr-un tip de plastic
Foto: Reddit/Profimedia Images

Un posesor de Tesla Model 3 a publicat pe platforma Reddit o imagine cu pedala de accelerație din mașina sa, care s-a rupt. Pe internet se găsesc și alte cazuri similare. Componenta respectivă este realizată din plastic.

Cel mai recent incident de acest fel a fost consemnat pe o versiune Tesla Model 3 Long Range fabricată în 2021.

„Nu cred că am apăsat prea tare…”, a scris utilizatorul de Reddit care a publicat imaginea în comunitatea r/TeslaModel3.

I don’t think I pressed it that hard…
by u/beerbaron105 in TeslaModel3

Mai multe persoane care au comentat la această postare au scris că această componentă este realizată dintr-un tip de plastic. Acest material este mai puțin rezistent decât oțelul sau aluminiul și se poate rupe dacă în timpul procesului de fabricație apar erori.

Citește și FOTO: Tesla Cybertruck va avea probleme tehnice. Imaginea oficială care indică acest lucru

O căutare online arată că astfel de incidente nu sunt izolate. Mai mulți posesori de Tesla Model S au avut probleme similare, încă din 2017.

Deoarece compania americană repară mașinile în propriile centre de service, nu avem acces la date despre frecvența acestei probleme.

Tesla Model 3
Pedalele de accelerație realizate din plastic sunt destul de comune în industria auto.

Tesla nu este singurul producător auto care folosește plastic pentru pedalele de accelerație. Exemple de vehicule scumpe pe care astfel de componente sunt folosite sunt modelele recente de la Aston Martin.

Totuși, ca să fim cinstiți, dacă are designul potrivit și provine la un producător cu reputație bună, o astfel de componentă poate rezista fără probleme pe toată durata de viață a unei mașini.

Sursa: Reddit/r/TeslaModel3

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult