Primul camion cu betonieră electric, livrat. Cine l-a produs și pentru ce client

14.02.2023
Primul camion cu betonieră electric, livrat. Cine l-a produs și pentru ce client
Foto: Volvo, Cemex

Volvo Trucks a livrat primul camion greu cu betonieră electric din lume. Compania și-a propus ca până în 2030 jumătate din vehiculele vândute să fie EV-uri.

Clientul este producătorul de materiale de construcții mexican Cemex, care și-a stabilit, de asemenea, ținte ambițioase legate de protejarea mediului. Până la sfârșitul acestui deceniu, Cemex vrea să își micșoreze cu 47% emisiile de dioxid de carbon.

Colaborarea dintre cele două companii a început în 2021. Vehiculul, un model integral electric Volvo FMX, a fost livrat către Cemex în cadrul unui eveniment organizat la Berlin, în Germania.

Foto: Volvo, Cemex

Camionul are două motoare electrice care împreună au 443 CP. Acestea sunt alimentate de patru pachete de baterii.

Citește și: Imagini cu primul automobil electric Xiaomi, modelul MS11, publicate pe internet

Potrivit producătorului, camionul poate fi folosit o zi întreagă de muncă după o încărcare completă a bateriilor. Vehiculul va fi utilizat la fabrica de ciment Cemex din Spandau.

Vehiculele grele electrice oferă și alte avantaje pe lângă faptul că nu au emisii poluante. Printre cele mai importante se află eliminarea poluării fonice și costurile mai reduse de întreținere.

Volvo Trucks și Cemex sunt membre fondatoare ale coaliției First Movers. Organizația este rodul colaborării dintre Trimisul Prezidențial Special al SUA pentru Climă John Kerry și World Economic Forum. Platforma își propune să creeze piețe pentru tehnologii inovative cu emisii reduse.

Sursa: Cemex

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult