Cel mai ieftin scuter electric din lume costă cât un smartphone decent

17.08.2020
Cel mai ieftin scuter electric din lume costă cât un smartphone decent

Compania indiană care a lansat cel mai ieftin telefon din lume (costă 3,4 euro) a prezentat acum un nou produs: cel mai ieftin scuter electric.

Detel, un startup, se mai laudă și cu cel mai ieftin televizor, care costă echivalentul a 45 de euro.

Compania din Delhi tocmai a anunțat scuterul electric Detel Easy, la prețul de 225 de euro (fără TVA).

Vehiculul are un motor de 250W și atinge o viteză maximă modestă, de 25 km/h. Cu acumulatorul încărcat complet, Detel Easy poate parcurge până la 60 de km. Încărcarea bateriei de la 0 la 100% durează 7-8 ore.

Citește și: Prima mașină electrică produsă în serie în Rusia costă mai puțin de 5.500 de euro

Vehiculul, care are un design mai degrabă „retro”, este disponibil în trei culori: Jet Black, Pearl White și Metallic Red. Detel Easy poate transporta două persoane, iar în față are un coș în care pot fi puse cumpărăturile sau alte obiecte. Când rămân fără baterie, utilizatorii pot propulsa vehiculul prin intermediul pedalelor.

Detel Easy va putea fi achiziționat gratuit în unele regiuni. În Delhi, autoritățile vor acorda subvenţii de 350 de euro pentru cei care doresc să achiziționeze vehicule electrice pe două roți.

Citește și: Guvernul din India interzice TikTok și alte 58 de aplicații din China

Deși India oferă cel mai ieftin scuter electric, rivala China produce cel mai ieftin automobil electric. Prețurile modelului Changli Nemeca pornesc de la 930 de dolari. Chiar și așa, vehiculul dispune de aer condiționat, suspensie independentă, radio și cameră de marșarier.

Sursa: Businesstoday.in

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult