Un mare producător european de camioane a lansat primele sale modele electrice

22.09.2020
Un mare producător european de camioane a lansat primele sale modele electrice

Producătorul suedez de camioane Scania a lansat primele sale modele pur electrice. Sunt două vehicule, din seriile L și P, care vor fi disponibile în diverse configurații, în funcție de nevoile clienților.

Vehiculele vor putea fi comandate cu baterii de capacități cuprinse între 165 și 300 kWh, iar cel mai mare pachet de acumulatori va oferi o autonomie maximă de 250 km. Camioanele dispun de tehnologie de încărcare rapidă a acumulatorilor. Pachetul de baterii de 300 kWh va fi încărcat complet în mai puțin de 100 de minute, potrivit Scania. În cazul celui de 165 kWh, timpul de încărcare anunțat este de maxim 55 de minute.

Camioanele au motor cu cuplu uriaș

Camioanele vor avea un motor de 230 kW care dezvoltă 310 CP, combinat cu o transmisie în două trepte. Motorul electric are un cuplu imens, de 2.200 Nm.

Cele două vehicule vor fi disponibile și în versiuni PHEV (vehicule plug-in hybrid).

Compania va lansa și modele de cursă lungă pur electrice, deși acestea nu sunt considerate practice de unii critici, printre care și Bill Gates.

Citește și: eBussy este un vehicul electric modular cu motor de doar 20 CP, dar cu un cuplu imens

Amnunțul Scania vine la scurt timp după ce o altă marcă foarte cunoscută de camioane, Kenworth din SUA, a anunțat modele electrice.

Foto: Scania

CITEȘTE ȘI:

Amazon a comandat 1.800 de vehicule comerciale electrice. Marca aleasă

FOTO: Cum arată mașina pe care o conduce zi de zi șeful Tesla, Elon Musk

O companie a lansat un miniexcavator compact, integral electric

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult