Serviciul rusesc de taxi Yango se pregăteşte de intrare pe piaţa din România

30.05.2019
Serviciul rusesc de taxi Yango se pregăteşte de intrare pe piaţa din România

Yandex, gigantul online rusesc, supranumit şi „Google-ul Rusiei” se pregăteşte să intre pe piaţa din România, conform unui articol publicat de Hotnews.ro. Primul serviciu pe care compania se pregăteşte să îl lanseze la noi în ţară se numeşte Yango, o aplicaţie de taxi, similară cu soluţii de tipul Star Taxi şi Clever Taxi, care încheie însă contracte cu companii, nu direct cu şoferii. Aceasta facilitează astfel comanda de taxiuri autorizate şi nu asigură transport în regim „ride-sharing”.

Yango este o aplicaţie prezentă în acest moment în 15 ţări, fie sub acest nume, fie sub numele Yandex Taxi. Serviciul permite comanda, trimiterea de mesaje între client şi şofer, cât şi posibilitatea de a plăti costul curselor cu cardul direct din aplicaţia de mobil. Aplicaţia poate oferi un preţ estimat al cursei înainte de comandă, cât şi posibilitatea introducerii unui tarif dinamic, bazat pe cererea din zonă.

Momentan însă, Yandex nu confirmă faptul că se pregăteşte de intrarea pe piaţa din România, în ciuda faptului că există indicii despre această mişcare:

„Nu comentăm zvonuri, dar putem să confirmăm că suntem cu siguranţă interesaţi de cele mai multe ţări şi regiuni ale lumii” a declarat Yandex pentru Hotnews.

Pe site-ul oficial Yandex sunt deja publicate anunţuri de angajare pentru Yango/Yandex Taxi care specifică necesitatea cunoaşterii limbii române pe posturi de suport tehnic, ceea ce sugerează că acesta va fi disponibil în curând şi pe teritoriul ţării noastre. De asemenea, avantaje la angajare primesc cei care cunosc şi limba rusă, pe lângă engleză, au experienţă în relaţii cu clienţii şi au cunoştinţe în domeniul social media.

Yango/Yandex Taxi a preluat în 2017 operaţiunile Uber din Rusia, Yandex păstrând 59% din companie, în timp ce Uber deţine 36,6%. Aplicaţia este disponibilă în Rusia, Armenia, Azebaijan, Belarus, Georgia, Kazakhstan, Finlanda, Israel, Coasta de Fildeş, Serbia, Ucraina şi Moldova.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video