Soluția la lipsa infrastructurii? O companie a creat „TIR-ul cisternă” pentru mașini electrice

20.10.2020
Soluția la lipsa infrastructurii? O companie a creat „TIR-ul cisternă” pentru mașini electrice
Foto: Porsche

Unul dintre motivele principale pentru care oamenii încă nu fac trecerea la mașini electrice, pe lângă preț, este lipsa stațiilor de încărcare pentru acestea.

Compania germană Porsche a dezvoltat, însă, remorci de camioane cu baterii, capabile să încarce automobile electrice. Constructorul auto are șapte astfel de vehicule, care pot să încarce zece automobile Porsche Taycan în același timp.

„TIR-ul cisternă” are un sistem de baterii de 2,1 MWh.

Porsche a folosit aceste camioane doar la evenimentele de promovare pentru mașinile sale, numite „Porsche Track Experience”, dar ele sunt soluții practice care pot fi instalate pe autostrăzi sau în locurile mai puțin accesibile.

Citește și: Motivele pentru care automobilele electrice folosesc anvelope diferite

Sistemele de încărcare mobile au fost dezvoltate de Porsche în parteneriat cu compania Ads-Tec, care dezvoltă hardware și software pentru sectorul industrial.

Stația de încărcare mobilă pentru mașini electrice funcționează în orice condiții meteo

Înainte ca bateriile din remorcă să trebuiască să fie și ele încărcate, acestea pot alimenta complet 30 de mașini electrice Taycan. Încărcarea completă a unei astfel de „cisterne electrice” durează patru ore.

Punctul de încărcare mobil Porsche la un eveniment ținut pe circuitul Hungaroring din Ungaria.

Camioanele au încheiat deja 5.000 de cicluri de încărcare, în mai multe țări din Europa. În unele cazuri au funcționat la temperaturi aflate mult sub zero grade Celsius.

În ceea ce privește modelul Taycan, acesta se bucură de mare succes și a fost achiziționat deja de câteva celebrități, printre care Bill Gates și Simona Halep.

Sursa: Porsche

CITEȘTE ȘI:

Citește și: Ce mașini vom putea conduce în jocul video Cyberpunk 2077

Dacia Spring, prima mașină electrică a brandului, a fost prezentată oficial! Cum arată și ce autonomie are

Cele mai vândute mașini electrice în funcție de țară. Modelul aflat pe primul loc în România

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult