Tesla cere 500 dolari pentru a reactiva radioul de pe anumite mașini

02.11.2020
Tesla cere 500 dolari pentru a reactiva radioul de pe anumite mașini

Tesla are o istorie de upgrade-uri scumpe pentru acces la capabilități software avansate pentru mașinile sale. În timp ce este un lucru bun că proprietarii de mașini mai vechi își pot actualiza computerul de bord pentru a avea acces la noi capabilități, acel upgrade destul de scump implica pierderea unor funcții pe care te-ai aștepta să le găsești pe orice mașină. Și mai grav este însă faptul că acum, Tesla cere celor care au făcut un upgrade recent de hardware încă 500 de dolari pentru a primi înapoi o parte dintre funcțiile care au dispărut inițial.

Upgrade-ul precedent a dezactivat radioul, iar acum Tesla oferă posibilitatea de a instala unul nou

La începutul anului, cei care aveau modele mai vechi de Model S sau Model X de la Tesla puteau cere un upgrade pentru sistemul de infotainment al mașinii, care oferea acces la aplicații precum YouTube, Netflix, Hulu sau Twitch, sau chiar jocuri video pe ecranul mașinilor. Aceste funcții sunt standard pe toate modelele mai noi, dar pentru clienții mai vechi veneau ca un upgrade de 2.500 de dolari. Nu ar fi fost o sumă neapărat exagerată pentru acces la cel mai nou computer de bord, compatibil inclusiv cu funcțiile Full Self Driving, dacă acest upgrade nu venea și cu un dezavantaj semnificativ: pierderea accesului la radio AM, FM și Sirius XM.

Motivul pentru care funcțiile de radio au dispărut era incompatibilitatea hardware-ului vechi de radio cu noul computer de bord. Dar asta nu oprește compania să ofere un upgrade acum, la mai bine de jumătate de an, tot contra cost. Cei care vor să primească înapoi posibilitatea de a asculta radio în mașinile lor Tesla care au aplicat upgrade-ul, vor trebui să mai plătească încă 500 de dolari pentru asta. Și chiar și așa, radio-ul pe frecvențe AM nu va funcționa nici pe noul sistem „actualizat”.

Tesla încă oferă însă posibilitatea de a face doar upgrade pentru computer, fără radio și încurajează utilizatorii să facă ambele operațiuni simultan, dacă și le doresc pe amândouă. Motivația din spatele acestei decizii este faptul că nu toți utilizatorii își doresc funcționalitate radio în mașină, așa că oferă și o opțiune mai ieftină pentru aceștia.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult