Tesla cheamă în service 30.000 de mașini Model S și X pentru probleme la suspensie

24.10.2020
Tesla cheamă în service 30.000 de mașini Model S și X pentru probleme la suspensie

Mașinile Tesla sunt cunoscute pentru calitatea scăzută a finisajelor, însă recent au fost descoperite peste 30.000 de vehicule ale companiei, cu probleme la sistemul de suspensie. Acestea sunt modele vândute exclusiv în China, care au fost produse pe o perioadă de timp foarte mare: între septembrie 2013 și ianuarie 2018. Tesla cheamă aceste mașini din seriile Model S și Model X în service pentru a repara problemele.

Mașinile Tesla cu probleme au fost vândute în China între 2013 și 2018

Se pare că Tesla a vândut pentru patru ani și jumătate mașini cu defecte de fabricație în China. Acestea au două probleme, ambele la sistemul de suspensie. Prima problemă este în partea din spate, la sistemul de prindere al suspensiilor de șasiu. Se pare că aceste bare de metal se pot îndoi sau chiar pot să se rupă în timp.

Cea de-a doua problemă, tot la sistemul de suspensii, apare în partea din față a mașinilor, șuruburile de prindere dezvoltând în timp crăpături. Lăsate nereparate, acestea pot să se rupă și să pună în pericol siguranța pasagerilor.

Aceasta nu este prima dată când Tesla cheamă în service mașini vândute în China. În urmă cu doi ani, compania a descoperit probleme cu 9.000 de mașini Model S, care aveau probleme la sistemul de direcție, în timp ce anul trecut, 14.000 de mașini Model S au fost descoperite cu probleme la sistemele de airbag. Nu în ultimul rând, 3.000 de Tesla Model X au fost chemate la începutul acestui an în service cu alte probleme la sistemul de direcție. Tot în China au și explodat două Model S, aparent din senin, însă pentru acelea nu s-a recurs la un „recall”.

Curios este însă faptul că Tesla cheamă în service doar mașinile vândute în China, chiar dacă Model S și X nu sunt și produse în China. Momentan, doar Model 3 este pe linia de asamblare a fabricii Tesla deschisă de curând în această țară, urmând să intre în producție și Model Y.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult