Tesla ieftinește funcția Full Self-Driving, pentru cei care fac upgrade de la Autopilot

07.12.2020
Tesla ieftinește funcția Full Self-Driving, pentru cei care fac upgrade de la Autopilot

Sistemul de condus autonom de pe Tesla este totodată una dintre cele mai interesante funcții ale mașinii, dar și una dintre cele mai scumpe. Clienții își pot configura la cumpărare sistemul Full Self-Driving la un preț de 10.000 de dolari, dar îl pot cumpăra și după ce intră în posesia mașinii. De altfel, poți cumpăra doar modul Autopilot, care include doar funcții de condus asistat, la un preț mai mic și poți face apoi upgrade. Pentru acești clienți, Tesla oferă acum un preț mai bun pentru a cumpăra pachetul Full Self-Driving.

Tesla cere acum un preț mai mic pentru Full Self-Driving

Mașinile Tesla nu sunt în niciun caz cunoscute pentru prețuri mici. De altfel, acestea au chiar și funcții hardware blocate în spatele unor limitări software, în ciuda faptului că sunt echipate din fabrică cu anumite componente. De exemplu, anumite variante care nu au activ modul „Long Range”, au bateria necesară, însă poți accesa doar o parte din ea. La fel se întâmplă și cu asistența la conducere.

Poți cumpăra fie pachetul Autopilot, fie Full Self-Driving, chiar și după ce ai cumpărat mașina, însă prețul crește față de cumpărarea opțiunii la prima configurare. Totuși, Tesla pare să dorească mai multe upgrade-uri de la Autopilot la Full Self-Driving, așa că oferă un preț mai mic de acum înainte. Înainte, upgrade-ul costa 6.000 de dolari, iar acum acesta a scăzut la 5.000 de dolari, cu 1.000 de dolari mai puțin.

De altfel, până în octombrie, funcția Full Self-Driving nici măcar nu era disponibilă, chiar dacă clienții o puteau cumpăra de câțiva ani deja. Abia din octombrie, aceștia pot intra în posesia unui mod de condus autonom pe străzi publice, însă nu pe toate drumurile și nu în toată lumea.

Momentan, utilizatorii pot testa versiunea beta exclusiv în SUA, doar în anumite regiuni. Tesla promite că folosind datele utilizatorilor care conduc în modul Full Self-Driving, va îmbunătăți experiența pentru toți proprietarii de mașini, indiferent de model (3, S, X sau Y).

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult