Tesla lansează un nou vehicul electric înainte de finalul anului 2021. VIDEO

02.12.2021
Tesla lansează un nou vehicul electric înainte de finalul anului 2021. VIDEO

Înainte de finalul anului 2021, Tesla mai lansează un vehicul electric pe piață. De data aceasta nu este vorba despre o mașină, așa cum ne-am obișnuit, ci despre Cyberquad for Kids, o versiune în miniatură a modelului Cyberquad prezentat odată cu Cybertruck în urmă cu doi ani. Cyberquad for Kids este practic un ATV miniaturizat, propulsat de un motor electric, care poate fi condus de copii de peste 8 ani. Comenzile sunt deja deschise și primele livrări ar trebui să aibă loc înainte de sfârșitul anului.

Cyberquad for Kids este un nou ATV electric de la Tesla

Fanii Tesla ar putea astfel să le facă copiilor un cadou foarte special de Crăciun, dacă comandă Cyberquad for Kids acum. Totuși, copiii ar trebui să fi fost foarte cuminți în ultimul an, întrucât prețul de listă pentru mini-ATV este  de 1.900 dolari americani.

Pentru un preț atât de mare, vehiculul este echipat cu motorul electric, care poate atinge o viteză de 16km/h, o baterie cu autonomie de 24 de kilometri, lumină LED în partea din față și stopuri LED pe spate, frâne pe disc, scaun cu burete și suspensii ajustabile. Desigur, construcția este realizată pe un schelet de oțel rezistent.

Chiar dacă vorbim despre un vehicul electric, acesta este echipat cu un schimbător de viteze. Acesta poate funcționa la jumătate din putere, de 5 mile pe oră (8 km/h), la viteza maximă de 10 mile pe oră (16 km/h) și în treapta de marșarier, de 8 km/h.

cyberquad

O încărcare completă durează 5 ore, însă pe lângă distanța maximă pe care o poți parcurge, Tesla nu oferă și alte valori de autonomie. Compania spune că aceasta poate varia în funcție de greutatea utilizatorului, tipul de teren pe care este condus Cyberquad for Kids și setarea de viteză.

Momentan, Cyberquad for Kids este disponibil pentru comandă în SUA, dar ar putea apărea și pe site-ul Tesla din alte regiuni în viitor.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult