Tesla primește finanțare europeană pentru extinderea rețelei Supercharger în 22 de țări, printre care și România

14.09.2023
Tesla primește finanțare europeană pentru extinderea rețelei Supercharger în 22 de țări, printre care și România
Foto: Profimedia Images

Uniunea Europeană va asigura un buget de 352 milioane de euro pentru extinderea rețelei de alimentare pentru vehicule electrice, rețeaua Tesla Supercharger beneficiind de mare parte din aceste fonduri.

Deschiderea rețelei Supercharger pentru alimentarea și altor EV-uri decât cele Tesla este recompensată de autoritățile europene prin subvenționarea extinderii rețelei de stații de încărcare rapidă. Astfel, putem aștepta să vedem mai multe stații Supercharger, inclusiv pe teritoriul României. Potrivit listei de proiecte a UE, diviziile poloneză și italiană ale companiei vor primi un total de 148,72 milioane de euro pentru a instala sau moderniza 7.198 locații de încărcare în 22 de țări.

„Proiectul urmărește implementarea a 6.458 de puncte de reîncărcare (250 kW) pentru LDV în 613 locații din 16 țări (AT, BE, BG, DE, ES, FI, FR, IE, IT, LV, LT, LU, NL, RO, SK, SE) de-a lungul rețelei de bază și extensii. Proiectul prevede atât instalarea de noi stații de reîncărcare, cât și înlocuirea punctelor de reîncărcare învechite existente care nu satisfac cerințele actuale în ce privește capacitatea de încărcare și accesibilitatea deschisă”, a declarat Tesla Italia.  O poziție similară este susținută și de divizia poloneză a Tesla, responsabilă cu extinderea din alte 6 țări europene (CZ, EL, HR, HU, PL, SI).

Propunerile pentru proiect aveau un termen limită de 13 aprilie 2023, iar UE tocmai a anunțat ofertele acceptate, mare parte din finanțare urmând să fie direcționată direcționată către extinderea rețelei Supercharger V4 a Tesla, care sub cea mai recentă versiune de hardware oferă o putere de până la 350 kW per vehicul.

Rețeaua Tesla numără în prezent 875 stații de încărcare ultra rapide, cele mai multe fiind instalate în țări precum Germania (143), Franța (123), Regatul Unit (100), Norvegia (95), Suedia (65), Italia (59), Spania (50), Țările de Jos (39). ), Austria (27) și Elveția (27).

În România există 6 stații Tesla Supercharger, localizate în București, Cluj-Napoca, Constanța, Pitești sibiu și Timișoara.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult