Tesla va dezvolta propriul sistem AI pentru vehicule autonome, în colaborare cu AMD

21.09.2017
Tesla va dezvolta propriul sistem AI pentru vehicule autonome, în colaborare cu AMD

Tesla, una dintre companiile cele mai active în sfera tehnologiilor alternative pentru autovehicule, va dezvolta împreună cu AMD un nou procesor pentru aplicaţii de inteligenţă artificială, capabil să asigure pilotarea viitoarelor generaţii de vehicule autonome.

Deşi are deja o colaborare cu NVIDIA, Tesla doreşte să reducă dependenţa faţă de tehnologiile acesteia, dezvoltarea unei soluţii hardware proprii putând aduce economii importante pe termen lung şi competitivitate crescută pentru vehiculele autonome care vor putea fi comercializate la preţuri mai atractive.

Rolul AMD este de furniza tehnologiile necesare şi asista dezvoltarea noului procesor folosind un design personalizat pentru vehicule autonome. Devenind propriul furnizor şi proiectant de procesoare, Tesla obţine un control mai strict asupra lanţului de aprovizionare şi particularităţile hardware-ului folosit, îmbunătăţind eficienţa şi performanţa produsului finit.

Potrivit companiei, actuala generaţie de vehicule prevăzute cu funcţie de pilotare asistată deţine tot hardware-ul şi puterea de procesare necesară pentru funcţionare autonomă, fiind necesare doar actualizări software care să expună întregul potenţial disponibil.

Trebuie spus că divizia Tesla specializată în dezvoltarea sistemelor de control autonom pentru vehicule este condusă de Jim Keller, un veteran cu o lungă istorie în proiectarea de microprocesoare pentru AMD şi Apple. Cu siguranţă, influenţa acestuia a avut un rol decisiv în schimbarea de strategie care pune Nvidia în competiţie indirectă cu AMD,  ambele companii dorind să aibă o influenţă cât mai mare în sfera sistemelor de control pentru vehicule autonome.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult