Uber a cumpărat şi apoi închiriat peste 1.000 de automobile cu defecţiuni în Singapore

04.08.2017
Uber a cumpărat şi apoi închiriat peste 1.000 de automobile cu defecţiuni în Singapore

Scandalurile se ţin lanţ de Uber, cel mai valoros startup din lume. Compania este acuzată că a cumpărat peste 1.000 de automobile defecte în Singapore. Acestea sunt modelul Honda Vezel, care a fost rechemat în service în luna aprilie a anului trecut din cauza unor probleme cu o componentă a sistemului electric care se supraîncălzea şi putea provoca un incendiu.

Maşinile au fost închiriate şoferilor Uber din ţară înainte de a fi reparate. Cel puţin unul dintre automobile a luat foc, dar din fericire nu au existat victime.

Potrivit Wall Street Journal, angajaţii Uber Singapore ştiau de problemele acestui model, dar au continuat să ofere automobilele şoferilor care doreau să le închirieze. Aceştia au contactat cartierul general din SUA şi au spus că vor dezactiva componenta cu probleme, dar vor lăsa maşinile să circule pe străzi până când vor fi reparate.

Scandalul a izbucnit într-un moment în care Uber se confruntă deja cu alte probleme mari. Nu mai are un director executiv, compania este criticată pentru cultura organizaţională pe care o are, iar în multe ţări serviciul a fost declarat ilegal. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult