Un constructor chinez de mașini electrice a depășit ca valoare de piață gigantul american GM

06.11.2020
Un constructor chinez de mașini electrice a depășit ca valoare de piață gigantul american GM
Foto: Profimedia Images

Producătorul de vehicule electrice Nio din China a depășit la capitalizarea bursieră gigantul american General Motors (GM).

În ultimul an, acțiunile Nio au crescut cu 800%, iar compania chineză a devenit al șaptelea cel mai valoros constructor de automobile din lume, depășind nume vechi de zeci de ani, inclusiv BMW, Honda și Ford.

În acest moment, Nio, o companie puțin cunoscută în Vest, are o valoare de piață de 57,69 de miliarde de dolari.

Sursa: Google Finance

Prin comparație, GM valorează 53,15 miliarde de dolari.

Sursa: Google Finance

Nio este unul dintre cei mai apreciați producători chinezi de automobile electrice. Compania a anunțat că se extinde în Europa anul viitor.

Nio vine cu o abordare diferită față de a altor producători de mașini electrice. Cele trei vehicule construite de companie – SUV-urile ES8, ES6 și EC6 – folosesc aceleași baterii, care pot fi înlocuite în stații dedicate în doar trei minute. Acestea pot fi încărcate și normal, la priză.

Mai mult, Nio a anunțat recent că vrea să vândă mașinile fără ca bateriile să fie deținute de clienți. Oferta, numită „bateria ca serviciu”, le permite posesorilor de automobile electrice să plătească o taxă lunară pentru folosirea acumulatorilor.

Nio deține, în China, 143 de stații în care pot fi schimbate bateriile mașinilor pe care le oferă cu unele încărcate complet. Același sistem ar putea fi introdus și în Europa.

Sursa: Benzinga

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult