Un expert canadian avertizează că maşinile autonome îi vor încuraja pe pasageri să facă sex în timpul mersului

03.05.2016
Un expert canadian avertizează că maşinile autonome îi vor încuraja pe pasageri să facă sex în timpul mersului
Maşinile autonome sau semi-autonome capătă popularitate, dar un expert canadian crede că acestea sunt periculoase, deoarece îi vor încuraja pe pasagerii care se vor plictisi pe distanţele mai lungi să facă sex în timpul mersului. Barrie Kirk, de la Canadian Automated Vehicles Centre of Excellence, crede că acest lucru ar putea duce la creşterea numărului de accidente rutiere, deoare maşinile fără şofer nu sunt sută la sută autonome, fiind multe situaţii în care şoferul trebuie să preia controlul volanului. 
 
Citeşte şi: Sistemul autopilot de pe un automobil Tesla Model S a evitat un accident la mare viteză. Momentul a fost suprins de camera de bord 
 
„Estimez că, după ce computerele vor prelua controlul volanului, se va face mult mai mult sex în maşini”, a declarat Kirk pentru Toronto Sun. 
 
Mai mulţi oficiali din Canada îngrijoraţi de această perspectivă i-au scris ministrului Transporturilor, Marc Garneau, citând şi cazuri apărute în media în care proprietarii de automobile Tesla, care dispun de sistem Autopilot, s-au angajat în „activităţi dubioase” în timpul mersului. Printre acestea se numără cititul ziarului sau spălatul pe dinţi.
 
 
„Şoferii tind să supraestimeze performanţele automatizării şi în mod natural îşi mută atenţia de la drum spre altceva atunci când trec pe autopilot”, se arată în nota primită de ministru. 
 
Un sondaj recent realizat de Whatcar.com, la care au participat 900 de şoferi britanici, arată că un sfert dintre aceştia au atât de mare încredere în sistemele autopilot încât nu le este teamă să aţipească la volan atunci când acestea sunt pornite. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult