Un model emblematic de automobil american va avea versiune electrică în 2022

12.06.2020
Un model emblematic de automobil american va avea versiune electrică în 2022

Multe modele cunoscute de automobile au fost lansate și în versiune electrică. Exemple sunt Mini Cooper și Volkswagen Golf. A venit acum rândul Ford F-150, un simbol american.

Compania a anunțat că o versiune integral electrică de F-150 va fi disponibilă în vara anului 2022.

Anunțul a fost făcut de directorul operațional al companiei, Jim Farley, într-un interviu acordat CNBC. Reprezentantul Ford nu a oferit detalii suplimentare despre mașină. Tot în 2022 va fi lansată pe piață și versiunea alectrică a vehiculului comercial Ford Transit, potrivit lui Farley.

Când va ajunge pe șosele, F-150 va concura cu modele pickup electrice precum Tesla Cybertruck și Hummer EV.

F-150 EV este doar unul dintre modelele electrice anunțate de Ford. Compania pregătește o versiune hibrid a vehiculului, dar și SUV-ul Mustang Mach-E. Acesta din urmă ar trebui să fie lansat la finalul acestui an.

Ford F-150 (2020), ediție limitată Agatha Black

Ford a investit 500 de milioane de dolari în startup-ul Rivian, împreună cu care lucrează laun automobil electric marca Lincoln. Mai mult, a încheiat un parteneriat cu Volkswagen pentru a folosi tehnologia de baterii a companiei europene.

Piața vehiculelor electrice se va dezvolta accelerat

Industria automobilelor electrice se va dezvolta accelerat în următoarea perioadă, după ce au fost creați acumulatori care țin mult. Un furnizor al Tesla susține că a dezvoltat deja o baterie care poate fi folosită pentru a parcurge aproape 2 milioane de kilometri sau timp de 16 ani.

Totodată, statele dezvoltate investesc în dezvoltarea rețelei de stații de încărcare. Cea mai mare economie europeană, Germania, le va cere tuturor benzinăriilor să instaleze stații de încărcare pentru mașini electrice.

Franța a anunțat de asemenea un program de stimulare a adopției de vehicule electrice în valoare de 8 miliarde de dolari. Președintele Emmanuel Macron vrea ca țara sa să devină cel mai mare producător de vehicule nepoluante.

Foto: Wikipedia

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video