Unele comunități Amish renunță la căruțe pentru călătoriile lungi. Vehiculul neașteptat cu care le înlocuiesc

24.04.2023
Unele comunități Amish renunță la căruțe pentru călătoriile lungi. Vehiculul neașteptat cu care le înlocuiesc
Foto: Profimedia Images

Comunitatea Amish din Statele Unite este cunoscută pentru faptul că folosește un mijloc de transport vechi de sute de ani, un buggy tras de un singur cal. Asta deoarece grupul duce un trai simplu, tradițional și se ține, de obicei, departe de tehnologiile moderne.

Totuși, există un dispozitiv modern care câștigă popularitate în rândurile acestor oameni. Este vorba despre bicicleta electrică.

Membrii unor comunități au început să folosească aceste vehicule pentru călătoriile pe distanțe mai lungi. Multe dintre ele au atașate mici remorci.

Citește și: Acer intră pe piața de biciclete electrice cu ebii, un e-bike dotat cu inteligență artificială

„Este mult mai rapid să sari pe bicicletă și să mergi în oraș decât să-ți aduci calul în hambar, să-l înhami la buggy și să pleci”, a declarat David Mullet, membrul unei comunități Amish și propieratrul unui magazin de biciclete electrice din Ohio, pentru This E-Bike Life.

Acești oameni evită tehnologiile care îi fac dependenți de lumea exterioară. De aceea, pentru încărcarea bateriilor bicicletelor sunt folosite panouri solare sau generatoare pe gaz natural. Magazinul lui Mullet folosește exclusiv această sursă de electricitate.

Grupurile Amish nu au o conducere centralizată și decid singure ce tehnologii pot să folosească membrii lor. Un site de turism al unor comunități din Pennsylvania explică: „Când o nouă tehnologie apare, efectele ei asupra bisericii și comunității sunt analizate. Tehnologia nu trebuie să fie o intruziune în locuințe, ci să servească scopurilor sociale și obiectivelor grupului”.

Citește și: „Amish Uber”: alternativa low-tech la popularul serviciu de ride-sharing

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult