Waze continuă să elimine funcții. Cea mai recentă se referă la opțiunea de raportare a poliției

13.09.2023
Waze continuă să elimine funcții. Cea mai recentă se referă la opțiunea de raportare a poliției

Ultimele câteva luni au adus tot felul de modificări aplicației Waze, ceea ce i-a făcut pe mulți oameni să creadă că Google încearcă să o modifice dramatic. Asta după ce unele dintre ultimele modificări au fost într-adevăr discutabile.

Cea mai recentă se referă la opțiunea de raportare a mașinilor de poliție. Unii utilizatori nu mai pot vedea opțiunea „other side” (cealaltă parte), ceea ce înseamnă că nu pot raporta un radar aflat pe o mașină de poliție de pe cealaltă parte a drumului. Funcția exista de ani de zile, însă acum nu mai poate fi accesată.

Eliminarea pare să aibă loc în etape și începe cu o parte din utilizatori iOS. Cei cu telefoane inteligente care folosesc sistemul de operare Android încă pot vedea opțiunea „cealaltă parte” atunci când raportez poliția, dar numărul utilizatorilor care observă că lipsește continuă să crească. Înțelegem astfel că Waze va elimina complet în viitor funcția de raportare a mașinii de poliție de pe cealaltă parte a drumului.

Deloc surprinzător, utilizatorii Waze nu sunt mulțumiți de toate aceste schimbări, iar ultimele versiuni beta au generat un răspuns prompt din partea comunității. Utilizatorii doresc ca opțiunile să revină, dar compania dorește să rămână la planul inițial de a le elimina, aparent pentru o experiență mai simplă, scrie Autoevolution.

Despre aplicația Waze

Waze este o filială a Google care oferă software de navigație prin satelit pe smartphone-uri și alte computere care acceptă Sistemul Global de Poziționare (GPS). Pe lângă navigația pas cu pas, acesta încorporează timpii de călătorie și detaliile de traseu transmise de utilizator. Waze își descrie aplicația ca fiind o inițiativă bazată pe comunitate, care poate fi descărcată și utilizată gratuit.

Software-ul a fost dezvoltat inițial în Israel de Waze Mobile, o companie fondată de antreprenorii israelieni Ehud Shabtai, Amir Shinar și Uri Levine. Finanțarea pentru proiectul inițial a fost asigurată de două firme israeliene, Magma și Vertex Ventures Israel, precum și de o firmă americană de capital de risc în fază incipientă, Bluerun Ventures. În iunie 2013, Waze Mobile a fost achiziționat de Google pentru 1,3 miliarde de dolari SUA. Aplicația generează venituri prin intermediul publicității hiperlocale la un număr estimat de 130 de milioane de utilizatori, scrie Wikipedia.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în jurnalismul online în anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. În decursul timpului articolele sale au fost publicate pe ProMotor.ro, dar au fost preluate și de alte site-uri din Trustul MEDIAFAX și Gândul Media Network, ... citește mai mult