Xiaomi ar putea intra în rândul producătorilor de mașini electrice

26.03.2021
Xiaomi ar putea intra în rândul producătorilor de mașini electrice

Xiaomi are deja în portofoliu mai multe modele de scutere și biciclete electrice, însă trecerea la mașini electrice va fi un salt important pentru gigantul chinez.

Xiaomi plănuiește să intre în rândul producătorilor de autoturisme electrice, pentru asta folosind câteva dintre „atuurile” puse la dispoziție de Guvernul Chinez. Este vorba de fabricile Great Wall Motor (GWM Group), companie de stat creată încă din anul 1984, cu sediul în provincia Hebei.

Adăugând mai întâi propria experiență și imagine de brand, Xiaomi plănuiește să livreze în cele din urmă noi modele competitive de autoturisme electrice, eventual, disponibile pentru cumpărare si prin canalele internaționale de distribuție dezvoltate deja de companie.

Parteneriatul dintre Xiaomi și Great Wall Motor este așteptat să fie anunțat chiar de săptămâna viitoare, potrivit Reuters.

Xiaomi Great Wall Motor
Xiaomi și Great Wall Motor ar putea lucra în parteneriat

Xiaomi este al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, cu o cotă de piață de 11,2% , potrivit studiilor de piață realizate de specialiștii companiei de analiză IDC.

Însă, în ianuarie, administrația Trump a pus Xiaomi pe o listă neagră, împiedicând cetățenii sau organizațiile americane să investească în companie, folosind drept pretext presupuse legături cu armata chineză. Un judecător federal american a emis un ordin la începutul acestei luni, blocând temporar această interdicție .

Xiaomi nu comentează, deocamdată, pe marginea speculațiilor referitoare la ambițiile companiei pentru extindere pe segmentul mașini electrice.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult