Acțiunile tech americane valorează mai mult decât întreaga piață de capital europeană

30.08.2020
Acțiunile tech americane valorează mai mult decât întreaga piață de capital europeană
Foto: Profimedia Images

Cei mai bogați oameni din lume sunt fondatorii unor giganți tech americani, iar acest lucru nu ne miră dacă ținem cont de un studiu recent al Bank of America Global Research.

Organizația arată că acțiunile din sectorul tehnologic american valorează mai mult decât întreaga piață de capital din Europa, transmite CNBC.

Sectorul tech american are o capitalizare bursieră de 9,1 trilioane de dolari. Piața de capital din Europa – care include Marea Britanie și Elveția – are o capitalizare de 8,9 trilioane de dolari, potrivit BofA.

Expansiunea companiilor tech americane a fost amețitoare după lansarea primului model iPhone, în 2007. La momentul respectiv, acțiunile tech din SUA aveau o valoare de patru ori mai mică decât a tuturor titlurilor europene combinate.

Companiile din tehnologie americane sunt printre cele mai mari din lume

Pe bursele americane sunt listate unele dintre cele mai mari companii din lume, iar multe dintre acestea sunt firme de tehnologie. Apple a depășit recent pragul de 2 trilioane de dolari capitalizare bursieră, iar din clubul companiilor cu o valoare mai mare de 1 trilion de dolari mai fac parte Microsoft, Google sau Amazon, toate bazate în SUA.

Faptul că dețin aprticipații mari în aceste companii i-a îmbogățit pe fondatorii și cofondatorii lor. Elon Musk, șeful Tesla și SpaceX, are acum o avere mai mare de 100 de miliarde de dolari și este al patrulea cel mai bogat om din lume. Compania lui auto este cea mai valoroasă de pe planetă pe segmentul ei.

Cel mai bogat om de pe planetă, Jeff Bezos, șeful Amazon, are o avere de peste 200 de miliarde de dolari, iar Tim Cook, omul care ține frâiele cele mai valoroase companii a lumii, Apple, a devenit și el miliardar recent.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult