„Obscen” de bogați. Elon Musk a depășit pragul de 100 de miliarde de dolari avere, Jeff Bezos a trecut de 200 de miliarde

27.08.2020
„Obscen” de bogați. Elon Musk a depășit pragul de 100 de miliarde de dolari avere, Jeff Bezos a trecut de 200 de miliarde
Foto: Profimedia Images

Fondatorii de companii din sectorul tehnologic continuă să se îmbogățească, în ciuda pandemiei și a crizei economice pe care criza COVID-19 a generat-o. Elon Musk, șeful companiilor Tesla și SpaceX, are acum o avere mai mare de 100 de miliarde de dolari și este al patrulea cel mai bogat om din lume.

Cel mai bogat om de pe planetă, Jeff Bezos, șeful Amazon, are o avere de peste 200 de miliarde de dolari, cea mai mare consemnată în istoria recentă.

Fondatorul celui mai mare retailer online din lume ar fi fost și mai bogat, dar a divorțat recent de soția sa MacKenzie Scott, iar o parte din bani i-au revenit acesteia.

Citește și: ANALIZĂ: Potrivit lui Elon Musk, șeful Tesla, acest metal este „noul aur”

Partea din Amazon care i-a revenit lui Scott a crescut de asemenea. Fosta soție a lui Bezos este acum a doua cea mai bogată femeie din lume, după moștenitoarea L’Oreal, Francoise Bettencourt Meyers.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, cei mai bogați 500 de oameni au câștigat 809 miliarde de dolari în acest an, chiar dacă pandemia a șters milioane de locuri de muncă în întreaga lume. Cel mai mult au avut de câștigat cei care dețin acțiuni ale companiilor din sectorul tehnologic.

Elon Musk și Jeff Bezos, păreri pro și contra despre averile lor

Politicienii cu vederi de stânga, precum senatorul american Bernie Sanders, au criticat situația. „Nu putem continua să lăsăm miliardari precum Jeff Bezos și Elon Musk să devină obscen de bogați în timp ce milioane de americani riscă să fie evacuați și să sufere de foame”, a declarat el. Alții – precum Thomas Hayes, președintele Great Hill Capital – cred că cei doi „au schimbat lumea”, iar averea lor este justificată.

Citește și: Un partener Tesla propune soluția pentru mașini electrice cu autonomie de 800 de km

Tesla a devenit cea mai valoroasă companie auto din lume, fiind lider pe segmentul de automobile integral electrice. Compania condusă de Musk a cândut, în prima jumătate a anului, 179.050 de mașini și a avut o cotă de piață globală de 28%.

Amazon a continuat să prospere, în ciuda pandemiei, pe măsură ce oamenii blocați în case au făcut tot mai multe comenzi online.

Sursa: Live Mint

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult