Apple a dat în judecată o companie reciclare. Iată ce s-a întâmplat cu 100.000 de telefoane, tablete și ceasuri

02.10.2020
Apple a dat în judecată o companie reciclare. Iată ce s-a întâmplat cu 100.000 de telefoane, tablete și ceasuri
Foto: Profimedia Images

Apple a dat în judecată o companie care a vândut 100.000 de dispozitive care trebuiau să fie reciclate.

Geep Canada a vândut aproximativ 100.000 de telefoane iPhone, tablete iPad și ceasuri Apple Watch. Compania, care se ocupă cu reciclarea de electronice, lucrează cu Apple încă din 2014.

Geep nu a negat acuzațiile, dar susține că dispozitivele au fost „furate” de trei angajați, fără ca managementul să știe. Apple susține că vinovații fac parte din conducerea companiei.

Citește și: Apple și-a propus să nu mai contribuie la poluarea atmosferei până în 2030

Procesul a fost deschis în ianuarie 2020 și a fost făcut public abia acum. Producătorul iPhone a descoperit furtul cândva la sfărșitul anului 2017 sau începutul anului 2018, iar după aceea a terminat contractul cu Geep. În septembrie 2019, compania din Canada a fuzionat cu alte firme, iar noua entitate se numește Quantum Lifecycle Partners.

Dispozitivele sustrase de compania de reciclare sunt active în rețelele unor operatori telecom

Potrivit actelor depuse la dosar, Apple a livrat aproape 532.000 de telefoane către Geep Canada pentru a fi reciclate, între ianuarie 2015 și decembrie 2017, alături de 25.673 de tablete iPad și 19.277 ceasuri Apple Watch. În urma unui audit, gigantul american a descoperit că unele din aceste dispozitive au fost vândute.

Citește și: Cineva și-a decorat gardul cu ceea ce par a fi sute de telefoane iPhone 6

După o anchetă, Apple a constatat că multe dintre produse erau funcționale în rețelele unor operatori telecom.

Dispozitivele care nu au fost reciclate cântăresc cel puțin 5,33 de tone, potrivit Apple. Compania vrea să primească toți banii obținuți de Geep din vânzarea produselor, plus daune în valoare de 22,7 milioane de dolari. De cealaltă parte, firma de reciclare vrea ca aceste costuri să fie susținute de angajații despre care susține că sunt vinovați.

Sursa: Apple Insider

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult