Atitudinea lui Tim Cook față de criptomonede. Are Apple planuri în domeniu?

15.11.2021
Atitudinea lui Tim Cook față de criptomonede. Are Apple planuri în domeniu?
Foto: Shutterstock

Tim Cook, șeful Apple, cea mai profitabilă companie din lume, a vorbit despre atitudinea lui față de criptomonede în cadrul evenimentului DealBook Online Summit, organizat de The New York Times.

Miliardarul a declarat că deține monede virtuale în portofoliul personal de investiții. „Da, am. Da, cred că este rezonabil să le deții ca parte a unui portofoliu diversificat”, a declarat Cook. Miliardarul s-a grăbit apoi să precizeze că acesta nu este un sfat financiar, ci părerea lui personală. El a adăugat că este interesat de domeniu „de ceva vreme” și că acesta i se pare „interesant”.

Deși șeful ei este interesat de criptomonede, compania Apple nu a anunțat încă planuri sau proiecte în domeniu. Potrivit lui Cook, acționarii nu sunt interesați să investească indirect în criptomonede prin intermediul titlurilor Apple.

El a explicat: „Nu aș investi (n.e. – ca CEO al Apple) în crypto. Nu pentru că nu mi-aș investi proprii bani în așa ceva, dar pentru că nu cred că oamenii care cumpără Apple (n.e. – acțiuni) fac acest lucru pentru a avea expunere pe crypto”.

Totuși, în martie compania a publicat un anunț de angajare pentru un manager de dezvoltare – sisteme de plăți alternative. Este posibil ca Apple să ofere suport pentru monede virtuale în populara sa aplicație Wallet.

Cook a primit aceste întrebări după ce Tesla, compania controlată de cel mai bogat om din lume, Elon Musk, a investit o sumă semnificativă în Bitcoin.

Deși populare, criptomonedele sunt controversate în multe țări. Recent, Consiliul Național Ulema din Indonezia, statul cu cea mai mare populație musulmană din lume, a transmis că monedele virtuale sunt „haram”, adică interzise, deoarece includ elemente care sunt incerte, pot aduce prejudicii și sunt similare cu pariurile.

Sursa: Cryptoglobe.com

CITEȘTE ȘI:

Ce criptomonede deține Elon Musk și de ce are o afinitate pentru dogecoin

Cum sunt furați deținătorii de criptomonede, folosind link-uri sponsorizate afișate pe Google Search

Iată de ce părintele realității virtuale crede că Bitcoin este o schemă Ponzi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult