Bitcoin a depăşit pragul de 8.000 de dolari după ce traderii au bănuit intrarea lui George Soros în piaţă

13.04.2018
Bitcoin a depăşit pragul de 8.000 de dolari după ce traderii au bănuit intrarea lui George Soros în piaţă

Bitcoin a ajuns vineri, la ora 15.20, la valoarea de 8.089 de dolari, înregistrând o creştere de aproape 8% faţă de minimele atinse la finalul lunii martie. Saltul este asociat cu o posibilă intrare a miliardarului George Soros în tranzacţiile cu criptomonede, transmite Mediafax.

 

„Bani serioşi intră pe piaţă pentru prima dată”, a afirmat, într-un e-mail, Jeffrey Van de Leemput, analist la platforma de tranzacţionare Cryptocampus. „Cu câteva zile în urmă am ajutat la stabilirea unei tranzacţii de 200.000 de Bitcoin pentru cumpărători chinezi… Soros intră în piaţă, de acum vom vedea începutul adevăratei bule”.

 

 

George Soros, investitorul miliardar care a numit criptomonedele „un balon” în ianuarie, a declarat săptămâna trecută că şi-a autorizat biroul de familie pentru a tranzacţiona active digitale de 26 de miliarde de dolari.

 

Creşteri s-au înregistrat, vineri, şi în rândul rivalilor Bitcoin, astfel că Ethereum a înregistrat o creştere de peste 12%, Ripple a crescut cu aproape 20%, iar Litecoin a urcat cu aproape 10%.

Monedele virtuale au avut un început de an agitat, cu prăbuşiri importante ale valorilor. În prezent, bătălia s-a mutat în zona acceptării acestora de către companiile financiare de top, dar şi în pivinţa modului în care vor fi reglementate şi, implicit, acceptate de către participanţii la piaţa financiară.

 

Punctul maxim pentru Bitcoin a fost atins în decembrie 2017, când a fost cotat la aproape 20.000 de dolari. Bitcoin a mai atins valoarea de 11.000 de dolari pe 29 ianuarie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video