Boston Dynamics acuză Ghost Robotics că i-a furat câinele (robot)

17.11.2022
Boston Dynamics acuză Ghost Robotics că i-a furat câinele (robot)

Boston Dynamics, diviza de robotică care aparține acum producătorului de mașini Hyundai, acuză compania Ghost Robotics că a „furat” design-ul câinelui robot Spot pentru dezvoltarea modelelor Spirit 40 și Vision 60, care sunt produse concurente, cu design foarte similar. Boston Dynamics cheamă astfel compania în sala de judecată pentru încălcarea de proprietate intelectuală.

Tehnologia folosită de Boston Dynamics pentru dezvoltarea Spot este brevetată

Se pare că aceasta nu este prima dată când Boston Dynamics a somat Boston Dynamics să oprească producția produselor sale concurente. În 2020, Ghost Robotics a primit o invitație să studieze brevetele legate de dezvoltarea Spot, iar apoi a primit două scrisori care cerea oprirea dezvoltării și promovării produselor sale de acest gen.

Reprezentanții Boston Dynamics spun că nu sunt împotriva concurenței, ba chiar o primesc cu brațele deschise, dar compania își va proteja proprietatea intelectuală, în cazul în care consideră că aceasta a fost folosită fără acord. În cazul de față, tehnologii precum cele de redresare a robotului atunci când se dezechilibrează și atunci când urcă scări ar fi inventate de Boston Dynamics pentru Spot, iar Ghost Robotics le folosește fără să plătească licențe.

Având în vedere că Boston Dynamics a operat pentru foarte mulți ani strict ca o companie de cercetare, aceasta are multe brevete și este responsabilă pentru inventarea multor tehnologii în acest domeniu. Astfel, este posibil ca acesta să fie doar primul dintr-un șir larg de procese pe care le vom vedea referitoare la roboți de acest gen.

Recent, Boston Dynamics a intrat într-un grup de companii care promit că nu vor dezvolta roboți care vor fi folosiți să rănească oameni, precum cei care sunt folosiți în război armat. Ghost Robotics, în schimb, pare că dezvoltă astfel de roboți special pentru a fi vânduți către armată pe baza unor contracte militare.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult