Cele două companii care vor atinge în curând o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari. Tesla nu se află printre ele

07.04.2021
Cele două companii care vor atinge în curând o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari. Tesla nu se află printre ele
Foto: Hepta

În acest moment există o singură companie, Apple, cu capitalizare bursieră mai mare de 2.000 de miliarde de dolari.

Pragul a fost depășit de producătorul iPhone în august 2020. Mulți oameni cred că următoarea entitate care va intra în clubul select va fi Tesla.

Totuși, o analiză realizată de Investor’s Business Daily, pe baza datelor S&P Global Market Intelligence și MarketSmith, arată că alți doi giganți tehnologici vor face acest lucru înaintea constructorului auto condus de Elon Musk.

Astfel, potrivit analiștilor, companiile care vor depăși următoarele pragul, cel mai probabil în următoarele 12 luni, vor fi Microsoft și Amazon. Cel mai mare producător de software din lume mai are puțin până acolo. Compania are, în acest moment, o capitalizare de 1,87 trilioane de dolari.

Citește și: Materialul neașteptat din care este realizată caroseria Aptera, mașina electrică cu autonomie de 1.600 km

Compania fondată de Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, mai are de parcurs un drum ceva mai lung până la pragul de 2.000 de miliarde de dolari. Capitalizarea Amazon este în acest moment de 1,67 trilioane de dolari.

Ambii giganți au avut rezultate bune bine în pandemie, iar prognozele de viitor sunt optimiste. Microsoft tocmai a câștigat un contract de aproape 22 miliarde de dolari cu Pentagonul, iar Amazon nu are concurență reală în retailul online.

Prima companie din lume care a depășit pragul de 2.000 de miliarde de dolari capitalizare bursieră a fost gigantul petrolier saudit Aramco, în decembrie 2019. Ulterior, titlurile acesteia au scăzut, iar capitalizarea actuală este de 1,89 trilioane de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult