Cum le sugerează BCR bogaților României să-și țină averea pe timp de criză

03.06.2020
Cum le sugerează BCR bogaților României să-și țină averea pe timp de criză

BCR are o soluție pentru cei care caută o investiție sigură în această perioadă. Criza economică generată de pandemie a lăsat mulți oameni fără locuri de muncă, iar altora le-a diminuat averile și economiile.

Banca le permite clienților să cumpere aur. Potrivit BCR, aceasta este o formă sigură de investiție, cu valoare relativ constantă pe termen lung și ușor de vândut, datorită lichidității mari.

Cei interesați pot cumpăra aur fizic, acesta fiind disponibil sub formă de lingouri bătute sau turnate și monede de aur pur de diverse mărimi și gramaje.

Aurul poate fi achiziționat de la orice unitate BCR care îl are în stoc. Lista poate fi văzută pe site-ul băncii.

Odată cumpărat aurul, clienții pot alege să îl ia cu ei și îl păstrează unde doresc sau să îl lase la bancă în custodie.

În al doilea caz, aurul poate fi cumpărat de bancă, dar numai cu acordul clientului. „Este important să știi și că ne obligăm să răscumpărăm de la clienți doar aurul vândut de BCR și depozitat la noi pe întreaga perioadă”, potrivit băncii.

Aurul este un activ de rezervă foarte bun, iar băncile le recomandă investitorilor să dețină între 5 și 10% din portofoliul pe termen lung în metale prețioase. „În ciuda fluctuațiilor de preț, valoarea aurului aduce întotdeauna stabilitate și siguranță, acesta fiind în același timp și foarte ușor de vândut atât în străinătate, cât și în România”, explică BCR.

O modalitate alternativă de a cumpăra aur

Românii, care nu doresc să dețină fizic metalul prețios, mai au o modalitate de a cumpăra aur. Utilizatorii aplicației Revolut pot achiziționa metalul prețios direct din aplicație.

Deocamdată, acesta este singurul metal prețios care poate fi achiziționat de români prin Revolut.

Cei care doresc un portofoliu diversificat, pot cumpăra acțiuni sau monede virtuale prin intermediul aceleiași aplicații.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult