Revolut Junior: carduri pentru copii pentru bani de buzunar

13.05.2020
Revolut Junior: carduri pentru copii pentru bani de buzunar

Revolut, una dintre cele mai mari platforme financiare digitale globale, a lansat și în România serviciul Revolut Junior. Acesta este destinat familiilor care au copii cu vârste între 7 și 17 ani, folosind o nouă aplicație și funcții de control parental din aplicația principală. Copiii au astfel posibilitatea de a deține conturi și carduri Revolut prin care pot face plăți atât în magazine offline, cât și online.

Ce este Revolut Junior

Se pare că cei de la Revolut au gândit destul de mult aceste funcții, oferind cam toate capabilitățile la care te-ai aștepta atunci când vine vorba despre monitorizarea atentă a plăților făcute de către copii. De exemplu, părinții pot crea conturi Revolut Junior pentru copii, iar aceștia accesează aplicația Revolut Junior de pe dispozitivele lor, unde pot gestiona soldul disponibil, tranzacțiile precedente și alerte referitoare la tranzacții.

Părinții pot în schimb din aplicația principală Revolut să monitorizeze de asemenea toate aceste lucruri din conturile copiilor. Părinții pot primi notificări referitoare la activitatea financiară a copiilor și le pot aloca sume de bani direct din contul principal de Revolut. Desigur, părinții pot să limiteze accesul la anumite funcționalități, precum plățile online, de exemplu.

Revolut plănuiește să adauge în serviciul Junior și alte funcții în viitor precum posibilitatea de a stabili o alocație lunară, sarcini și obiective pentru copii cu caracter financiar, opțiuni de economisire (probabil similare cu pușculițele/„vaults” deja existente), rapoarte de cheltuieli și limite de cheltuire.

revolut junior app

De asemenea, Revolut spune că Revolut Junior are și un rol de educație financiară pentru copii, iar în viitor va integra și diverse noțiuni educative pentru a-i ajuta să își creeze bazele financiare.

Cine are acces la Revolut Junior

Doar copiii cu vârste între 7 și 17 ani pot avea conturi Revolut Junior. Cei care împlinesc 18 ani pot apoi să își creeze conturi normale, „Revolut Standard”, independente de conturile părinților, fără restricții.

În cazul conturilor părinților, există însă o limitare. Nu toți utilizatorii pot să creeze un cont Junior pentru copiii lor. Doar abonații planurilor tarifare Premium și Metal au acces la noua funcționalitate. Cel mai probabil însă, părinții care doresc să le ofere copiilor un card pentru plăți, unde să le aloce direct banii de buzunar vor plăti cele câteva zeci de lei pe lună pentru simplitatea de utilizare și pentru a nu trece printr-o bancă tradițională.

Cum instalezi aplicația

Aplicația Revolut Junior este disponibilă în iOS App Store și Google Play Store și poate fi instalată chiar acum. Pentru a gestiona conturile Junior din aplicația principală, asigurați-vă că aveți cea mai recentă versiune a aplicației instalată pe dispozitivul părintelui.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult